Bilde fra standen til CRCHI med en underjordsrigg fra Andersen Mekaniske Verksted (AMV) på Bauma China i Shanghai i november 2016.

Koronaviruset gir utfordringer for AMV i Kina

En fabrikk tilhørende AMVs samarbeidsparner i Kina er midlertidig stengt på grunn av restriksjoner i forbindelse med koronavirus-utbruddet i landet.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Andersen Mekaniske Verksted (AMV) i Flekkefjord satser i Kina. Dette skjer via China Railway Construction Heavy Industrys (CRCHI) fabrikk i Changsha.

For å forhindre spredning av koronaviruset, er det innført begrenset mulighet for å forlate boligen og arbeidsplasser er stengt i det sentrale Kina.

Til tross for at CRCHI-fabrikken er stengt, går forsendelser fra Flekkefjord til Kina som normalt, skriver Dagens Næringsliv fredag 21. februar.

- Salget har ikke stoppet opp, så foreløpig har ikke dette påvirket oss økonomisk, sier daglig leder i AMV, Peder Andersen, til DN.

Han følger med på hvordan det går med CRCHIs kunder og sier at det er viktig at industriselskapet kommer i gang igjen operasjonelt raskest mulig. Ellers kan situasjonen også ramme AMV økonomisk.

Ifølge DN kommer 15 til 30 prosent av AMVs totale omsetning fra det kinesiske markedet.

Powered by Labrador CMS