Bilde fra standen til CRCHI med en underjordsrigg fra Andersen Mekaniske Verksted (AMV) på Bauma China i Shanghai i november 2016.
Bilde fra standen til CRCHI med en underjordsrigg fra Andersen Mekaniske Verksted (AMV) på Bauma China i Shanghai i november 2016.

Koronaviruset gir utfordringer for AMV i Kina

En fabrikk tilhørende AMVs samarbeidsparner i Kina er midlertidig stengt på grunn av restriksjoner i forbindelse med koronavirus-utbruddet i landet.

Publisert

Andersen Mekaniske Verksted (AMV) i Flekkefjord satser i Kina. Dette skjer via China Railway Construction Heavy Industrys (CRCHI) fabrikk i Changsha.

For å forhindre spredning av koronaviruset, er det innført begrenset mulighet for å forlate boligen og arbeidsplasser er stengt i det sentrale Kina.

Til tross for at CRCHI-fabrikken er stengt, går forsendelser fra Flekkefjord til Kina som normalt, skriver Dagens Næringsliv fredag 21. februar.

- Salget har ikke stoppet opp, så foreløpig har ikke dette påvirket oss økonomisk, sier daglig leder i AMV, Peder Andersen, til DN.

Han følger med på hvordan det går med CRCHIs kunder og sier at det er viktig at industriselskapet kommer i gang igjen operasjonelt raskest mulig. Ellers kan situasjonen også ramme AMV økonomisk.

Ifølge DN kommer 15 til 30 prosent av AMVs totale omsetning fra det kinesiske markedet.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS