Veidekke skal være med på å bygge Vindpark Tvinnesheda i Sverige. Bilde fra et tidligere vindparkprosjekt.

Veidekke bygger vindkraftpark for Stena Renewable

Skal bygge fundamenter og veier til 47 vindturbiner.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Veidekke har fått i oppdrag av Stena Renewable å bygge fundamenter og veier til 47 vindturbiner i Tvinnesheda–Badeboda utenfor Åseda i Småland i Sverige. Kontrakten er en totalentreprise utført i samspill, og kontraktsummen er ca. 265 millioner svenske kroner.

- Veidekke har kompetansen og organisasjonen som skal til for å bygge et stort vindkraftverk som Vindpark Tvinnesheda. I de senere årene har Veidekke bygget to vindkraftverk for oss, og vi er glade for å kunne realisere enda en vindpark med dem, sier Peter Zachrisson, administrerende direktør i Stena Renewable.

I oppdraget inngår å ferdigstille veier frem til alle vindturbinene samt tilhørende areal for kraner, lagring av turbinblader, m.m. Veidekke skal også bygge det interne strømnettet og gjøre grunnarbeid og støpe fundamenter for vindturbinene.

- Vi takker for tilliten vi har fått med dette spennende prosjektet. Å kunne bidra til å forbedre miljøet vårt gjennom å bygge ut svensk vindkraft er viktig for oss. Ved hjelp av samspill og en involverende arbeidsmåte skal vi dra nytte av alles kunnskap og finne de beste løsningene for prosjektet, sier Anders Johansson, anleggsleder i Veidekke Anläggning.

Stena Renewable investerer nå 2,2 milliarder svenske kroner i Vindpark Tvinnesheda, som vil gi Uppvidinge kommune en total effekt på 210 MW. Prosjektet er gjort mulig gjennom samarbeid mellom vindkraftoperatører og netteieren E.ON samt et såkalt nettforsterkningslån fra Svenska kraftnät. Totalt vil 700 MW ny strømproduksjon kunne kobles til i området, som i dag har strømunderskudd.

Parken skal være ferdig i desember 2021.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS