OVERRAKT: Terje O.Hanssen fikk overrakt Næringsprisen 2019 for Fauske kommune av ordfører Marlen Rendall Berg.

Fikk næringspris for 2019

PÅBYGGER (AT.no): Terje O. Hanssen mottok forleden Næringsprisen 2019 fra Fauske kommune på vegne av sitt livsverk, Transportindustri.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det er 43 år siden Terje O. Hanssen og kona Eva etablerte bedriften som i dag har 22 medarbeidere og er Nord-Norges største og mest velrenommerte lastebilpåbygger.

Ordfører i Fauske, Marlen Rendall Berg, overrakte prisen under siste kommunestyremøte i Fauske kino. Selv om Terje O. Hanssen har overdratt den daglige ledelsen og driften av bedriften, er 77-åringen fortsatt aktivt med.

Kom fra industri

KOMBI: Denne Scania-en med krok Multilift og 50 tonnmeters Hiab, er en av de siste store leveransene fra Transportindustri.

Terje O. Hanssen hadde med seg teknisk kompetanse fra blant annet Aker og Centrum Karosserifabrikk da han og kona startet for seg selv i leide lokaler på Fauske. Etter bare ett år flyttet de inn i lokalene som fortsatt huser bedriften.

Plasseringen på Fauske har vært viktig strategisk med sentral beliggenhet langs E6. Hele veien har det vært lastebilpåbygg som har vært hovedfokus i bedriften, men de senere årene har også pulverlakkering blitt en stadig viktigere del av virksomheten.

Lange forhold

I over 40 år har Transportindustri levert kraner fra Hiab, kroker fra Multilift, liftdumpere fra Laxo og tippåbygg fra Zetterbergs. De bygger også mange brøytebiler med både brøytefeste, høvelskjær og styring fra Mählers.

- Den siste tiden har vi hatt stor etterspørsel eller krokbiler, og også kombinasjonen krok og store kraner har vi bygd flere av i det siste, sier daglig leder Gert Hanssen.

På disse bilene har det vært kraner på 50 tonnmeter som har vært levert.

Powered by Labrador CMS