Ove Nesje, avdelingsdirektør utbyggingsområde midt i Statens vegvesen og Ståle Rød, konsernsjef i Skanska Norge, signerte kontrakten om byggingen av Nydalsbrua.
Ove Nesje, avdelingsdirektør utbyggingsområde midt i Statens vegvesen og Ståle Rød, konsernsjef i Skanska Norge, signerte kontrakten om byggingen av Nydalsbrua.

Skanska bygger Nydalsbrua i Trondheim

Skanska har signert kontrakt med Statens vegvesen om bygging av riksvei 706 Nydalsbrua i Trondheim.

Publisert

Prosjektet omfatter bygging av ny skråstagbru over Nidelva samt tilknytninger til nåværende og fremtidig veinett på begge sider av elva. Det skal også bygges ny gang og sykkelvei, 80 meter toløps bergtunnel samt tunnelportaler for den fremtidige Byåstunnelen.

Prosjektet omfatter også bygging av ca. 1,4 km ny tofelts vei. Den nye veien vil krysse Leirelva på to plasser og det skal derfor bygges to mindre bruer på henholdsvis 50 og 100 meter.

Kontraktssummen er på ca. 805 millioner kroner.

Ceequal

Illustrasjon av Nydalsbrua.
Illustrasjon av Nydalsbrua.

Prosjektet er en del av miljøpakken i Trondheim og har høye ambisjoner i forhold til klima og miljø. Prosjektet er klimapilot i Statens vegvesen sitt utviklingsprosjekt KraKK (klimakrav i konkurransegrunnlag og kontrakter) og vil også bli tredjepartssertifisert i henhold til Ceequal, som er en internasjonal anerkjent klassifiseringsstandard for bærekraft i anleggsbransjen.

- Vi er veldig glade for at vi får lov til å bygge dette viktige samferdselsprosjektet i Trondheim, som vil bidra til å gjøre hverdagen bedre for alle trafikantgrupper. Prosjektet er komplekst og inneholder alle anleggsfag. Det har også høye klimaambisjoner og passer meget godt til vår kjernekompetanse, forteller Ståle Rød, konsernsjef i Skanska Norge.

2020 til 2024

Anbudsprosessen ble gjennomført som en konkurranse med prekvalifisering og forhandlinger. Skanska gikk seirende ut av konkurranse med både laveste tilbudspris og best score på gjennomføringsplan og kompetanse.

Anleggsarbeidene starter i oktober 2020 og skal pågå frem til august 2024.

Powered by Labrador CMS