Her er den nye elektrisk minigraveren Wacker Neuson EZ17e i gang med å laste en elektrisk hjuldumper, Wacker Neuson DW15e i en bygate.
Her er den nye elektrisk minigraveren Wacker Neuson EZ17e i gang med å laste en elektrisk hjuldumper, Wacker Neuson DW15e i en bygate.

Ny elektrisk minigraver

Wacker Neuson utvider sin nullutslippsserie med den elektriske minigraveren EZ17e.

Publisert

- Vår første batteristamper kom på markedet i 2015, og vi har fra starten av bygd opp et bærekraftig system som kundene våre ønsker. I dag kan det modulære batteriet brukes i sju maskiner, sier Alexander Greschner, salgsleder i Wacker Neuson Group.

- Med minigraveren EZ17e, har vi utvidet nullutslippsserien vår. Nå kan man drive en hel byggeplass i bykjernen helt utslippsfritt med tolv maskiner – og det uten begrensninger i arbeidsprosess eller ytelse, ikke minst på grunn av Zero Tail-designen som vi konsekvent har videreført.

Batteridrift med og uten kabel

Minigraver EZ17e drives med det integrerte litiumionbatteriet, enten trådløst eller med strømkabel tilkoblet under stasjonær drift. Fra strømkilder på mellom 100 og 415 volt.

Operatøren kan når som helst se det aktuelle batteriladenivået, og også følge med på om strømnettet på byggeplassen er belastet og koble gravemaskinen fra nettet ved behov. Det fullades i en vanlig stikkontakt (110–230 volt) eller hurtiglades på sterkstrøm (415 volt) på fire timer. 

Batterisystemet integrert batterioppvarming slik at gravemaskinen også kan drives ved lav utetemperatur. Den må bare kobles til – resten gjør det integrerte batteristyringssystemet.

Et «Jog dial»-system skal gjøre det enkelt å styre gravemaskinen. All viktig informasjon, som batteriets ladenivå, vises på et 7-tommers grafisk display. Muligheten til å betjene hurtigkoblingen via displayet og ikke lenger via spaken til planeringsskjæret er ny.

Nullutslipps-serien

Nullutslipps-serien fra Wacker Neuson omfatter nå tre batteristampere og batteriplater, en dual power-minigraver som kan drives både med dieselmotor og et elektrohydraulisk aggregat, en elektrisk minigraver, en elektrisk hjullaster, elektriske belte- og hjuldumpere, samt et stavvibratorsystem til betongkomprimering.