AVTALE: Adm. direktør Vemund Bye Garnås i BAS til venstre og adm. direktør Jostein Stormo i UCO har inngått avtale om salg av alle tårnkranene fra BAS til UCO.Foto: Klaus Eriksen

UCO kjøper alle tårnkranene til BAS

KJELLER: UCO har inngått avtale om oppkjøp av alle tårnkranene til BAS Maskinutleie.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Nyheten ble presentert på et pressemøte ved hovedavdelingen til Utleiecompagniet AS (UCO) på Kjeller onsdag 19. august. Oppkjøpet innebærer at UCO kjøper 30 tårnkraner, alt av komponenter og varelager, fra BAS som trekker seg ut av dette tårnkranmarkedet. Avtalen innebærer også at eierne av BAS Maskinutleie AS, Backe Gruppen og Kruse Smith Gruppen (50% hver) fortsetter et langsiktig leieforhold med UCO.

180 tårnkraner

- Etter denne overtakelsen er vi oppe i rundt 180 tårnkraner. Tårnkraner er et marked vi satser i, og med denne investeringen skal vi ta større posisjon i markedet, sier adm. direktør Jostein Stormo i UCO.

UCO er i tillegg til en utleieaktør av tårnkraner og masse annet utstyr til bygg og anlegg, også forhandler for Liebherr tårnkraner i Norge. De aller fleste av «BAS-kranene» er Liebherr.

Strategiske valg

KONTRAKT: Her signeres avtalen mellom Vemund Bye Garnås i BAS (t.v.) og Jostein Stormo i UCO. Foto: Klaus Eriksen

- I første halvår har vi vurdert hvordan vi skal utvikle BAS Maskinutleie, og det har vært en prosess som har endt i at vi selger tårnkranene våre til UCO. Dette er en strategisk beslutning og vi ønsker å spisse porteføljen vår, sier adm. direktør Vemund Bye Garnås i BAS Maskinutleie.

Lang prosess

Både UCO og BAS sier prosessen har pågått i rundt et halvt år, at flere andre oppkjøpskandidater var i bildet og at salget gjennomføres uavhengig av covid-19. Stormo presiserer at UCO har merket pandemien og at de også har folk permittert. Kranvirksomheten kan ikke sies å være påvirket av dette. UCO ønsket derfor å styrke sin posisjon i tårnkranmarkedet, og har derfor foretatt denne investeringen.

PS: UCO opplyser også at fire år etter innfusjoneringen av E. D. Knutsen AS, vil alle kranene nå brandes med UCO Kran og dermed forsvinner EDK|UCO fra de høyreiste redskapene.

Powered by Labrador CMS