Statsminister Erna Solberg og samferdselsminister Knut Arild Hareide var på åpningen, men det var lærling i Veidekke, Håkon Harkestad, som sto for snorklippingen.
Statsminister Erna Solberg og samferdselsminister Knut Arild Hareide var på åpningen, men det var lærling i Veidekke, Håkon Harkestad, som sto for snorklippingen.

Norges lengste sammenhengende veiutbygging åpnet

E6 Kolomoen-Moelv er et prosjekt Nye Veier har hatt ansvaret for. Strekningen er bygget ut i tre deler. I dag åpnet den siste strekningen, Brumunddal-Moelv. Når Moelvkrysset åpner 1. desember, er hele prosjektet ferdig.

Publisert

- Nye Veier har igjen vist at man kan bygge vei raskere og billigere med de rette forutsetningene. Prognosene for sluttkostnadene i dette prosjektet ligger på 1,5 milliarder kroner under de opprinnelige anslagene. Det er mye penger spart, som selskapet kan bruke til andre prosjekter, sier samferdselsministeren, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

E6 gjennom Innlandet er en viktig veistrekning. Spesielt for næringslivet i regionen og resten av landet. Reisetiden vil kuttes 10 minutter én vei sammenlignet med veien som nå er erstattet med en bedre.

- Det er ingen tvil om at de lokale og regionale bedriftene kommer til å tjene på tidsbesparelsen. Samtidig er dette en viktig vei for næringen ellers i landet også. For eksempel er dette hovedtransportåren for bedrifter på Nordvestlandet, som skal få varene sine ut til Norge og resten av verden. Med denne veien på plass, blir det tryggere og mer forutsigbart for næringstransporten, sier Hareide.

Veidekke har vært entreprenør på prosjektet. Statsminister Erna Solberg og samferdselsminister Knut Arild Hareide var på åpningen, men det var lærling i Veidekke, Håkon Harkestad, som sto for snorklippingen.

Powered by Labrador CMS