Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Penger til vedlikehold av fylkesveier

400 millioner kroner ekstra til vedlikehold. Søknadsfrist for fylkeskommunene til å få en del av potten, er 15. februar.

Publisert

- Stortinget økte i fjor tilskuddsordningen for vedlikehold av fylkesveier med 400 millioner kroner. Nå kan fylkeskommunene søke om disse pengene i 2021. Dermed sørger vi for at også fylkesveinettet får et ekstra løft, som gir bedre og tryggere veier, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

- Jeg håper fylkeskommunene benytter denne sjansen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.
- Jeg håper fylkeskommunene benytter denne sjansen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Økningen ble vedtatt sent i fjor, så de 400 millioner kronene ekstra gjeld for 2021. Det er ikke krav om delfinansiering fra fylkeskommunene, og tiltakene skal være rettet mot generelt vedlikehold av fylkesveiene.

- Dette er tiltak som kommer i tillegg til prosjekter og tiltak som allerede er planlagt for 2021 av fylkeskommunene. Derfor fører dette til enda mer vedlikehold av fylkesveiene. Mange steder er det et stort behov for oppgradering. Nå har fylkeskommunene en gylden sjanse til å få ekstra midler til dette, som de har etterspurt mange ganger. Jeg håper de benytter den, til det beste for folk og næringsliv i hele landet, sier Hareide.

For disse 400 millioner kronene er det ikke krav om at tiltakene skal være spesielt viktige for sjømatnæringen. Resten av ordningen på 91,5 millioner kroner, som var de ordinære midlene for 2020, har dette kravet. Det er Statens vegvesen som forvalter ordningen. Søknadsfristen er 15. februar.

Powered by Labrador CMS