Oddbjørn Vatne fikk æren av å fyre av salven som sørget for gjennomslag i Haramsfjordtunnelen, med god hjelp fra bas Geir Olsen i Skanska.

Gjennomslag i Haramsfjordtunnelen

Oddbjørn Vatne var vikarierende sprengingsbas og fikk æren av å fyre av salven som sørget for gjennomslag i Haramsfjordtunnelen på Nordøyvegen i Møre og Romsdal fylke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Møre og Romsdal fylkeskommune meldte om gjennomslaget 20. januar, på sine nettside.

Vatne har vært ordfører i Haram kommune, leder i samferdselsutvalget i Møre og Romsdal fylkeskommune og er en av mange som har jobbet for å realisere Nordøyvegen.

Omfattende innredningsarbeid

Haramsfjordtunnelen mellom Hestøya og Austnes er 3500 meter lang og den korteste av de tre undersjøiske tunnelene på Nordøyvegen. Selv om det nå er gjennomslag i tunnelen, er det et omfattende innredningsarbeid som står igjen før tunnelen er klar for åpning.

- Vi skal bygge vei gjennom tunnelen og sikre den mot vann og frost. Elektroinstallasjonene er også omfattende. Veldig mye av arbeidet vi skal gjøre fremover vil ikke være synlig når tunnelen åpner for trafikk, men er avgjørende for at trafikantene skal få en moderne, tørr, lys og trygg tunnel, sier prosjektleder Marianne Nærø i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Det er en oppryddingsjobb å gjøre i den delen av Haramsfjordtunnelen der en betongsprøyterigg brant 8. januar 2021.

Rivingsarbeid etter brann

900 meter inn i Haramsfjordtunnelen fra Austnes blir det også jobbet med riving etter brann i en sprøyterigg 8. januar 2021. Først når all rivingen er ferdig og tunnelen er vasket kan kartleggingen av skadene starte.

Parallelt med arbeidet i tunnelen, blir brannen gransket av Møre og Romsdal fylkeskommune og Skanska. Politiet gjør også undersøkelser av sprøyteriggen som brant.

- Det er for tidlig å si hvilke konsekvenser brannen får for fremdriften. Det viktigste er at oppryddingen skjer trygt for dem som jobber i tunnelen og at vi finner ut kva som skjedde, slik at vi kan unngå at det skjer igjen. I prosjektet ellers blir det jobbet for fullt med god fremdrift, sier prosjektlederen.

Powered by Labrador CMS