Prosjektsjef Kyrre Crome Essendrop i prosjektområde sør i Veidekke infrastruktur og fylkesdirektør for samferdsel og eiendom Ola Olsbu i Agder fylkeskommune undertegnet drift og vedlikeholdskontrakt for Mandalsområdet.

Agder fylkeskommune med nytt veidriftsamarbeid

Drift- og vedlikeholdskontrakt for Mandalsområdet til Veidekke Infrastruktur.

Publisert

Fredag kl. 10 ble det inngått kontrakt for drift- og vedlikeholdskontrakten for Mandalsområdet. Veidekke Infrastruktur leverte det laveste tilbudet på 237,8 millioner kroner, som gjelder til 31. august 2027, med opsjon på forlengelse til 31. august 2028.

Oppdraget for omfatter drifts- og vedlikeholdsoppgaver på fylkesveier og gang- og sykkelveier med tilhørende sideanlegg, sideområder, utstyr og installasjoner i deler av Lindesnes, Lyngdal og Hægebostad kommuner.

Veinettet som omfattes av oppdraget (inkludert sidearmer og ramper) består av 531,2 km vei totalt, hvor av 513,5 km fylkesvei og 17,7 km gang- og sykkelvei. I tillegg kommer nyanlegg som blir bygget i perioden.

Ny samarbeidspartner

- Det er spennende å få inn en ny samarbeidspartner. I vårt område har Veidekke driftet OPS-kontraktene Grimstad-Kristiansand og Lyngdal-Flekkefjord, men for Agder fylkeskommune er dette et nytt samarbeid, sier seksjonsleder for drift i Agder fylkeskommune Rolf Ove Lunden.

Kontrakten ble underskrevet av fylkesdirektør for samferdsel og eiendom Ola Olsbu for Agder fylkeskommune og prosjektsjef Kyrre Crome Essendrop for Veidekke Infrastruktur.

- Vi har vunnet kontrakter flere steder i år, og vi er fornøyde med å vinne en her i sør også. Det er bra for oss å få en fylkesveikontrakt i tillegg til de OPS-kontraktene vi har på riksvei i Agder, sier Kyrre Crome Essendrop, prosjektsjef i prosjektområde sør i Veidekke Infrastruktur.

Sammen med prosjektleder Kevin McCready møtte han på Agder fylkeskommunes kontor i Arendal for å skrive under kontrakten. McCready er den som skal ha det daglige ansvaret for kontrakten.

Varierende trafikkmengde

Trafikken på veinettet varierer fra ca. årsdøgntrafikk (ÅDT) 100 til ca. 16.500, og det forventes en årlig trafikkvekst på ca. 1 %.

Oppdraget omfatter i hovedsak rutinemessige driftsoppgaver og mindre vedlikeholdsoppgaver på veinettet. Det omfatter også inspeksjon og registrering, planlegging av virksomheten, beredskap mht. vinterdrift og generell trafikkavvikling, dokumentasjon, rapportering til byggherren, informasjon til publikum og håndtering av andre oppgaver som er nødvendige for drift og vedlikehold av veinettet.

Powered by Labrador CMS