OPPKJØP: Kai Moen (t.v.) selger sine selskaper Malleus Maskin og Malleus Utleie til Svein Arne Uppstad og Agder Gruppen. Foto: Klaus Eriksen
OPPKJØP: Kai Moen (t.v.) selger sine selskaper Malleus Maskin og Malleus Utleie til Svein Arne Uppstad og Agder Gruppen. Foto: Klaus Eriksen

Agder Gruppen kjøper Malleus-selskapene

LIER: Agder Gruppen kjøper opp selskapene Malleus Maskin AS og Malleus Utleie AS.

Publisert

Daglig leder Svein Arne Uppstad i Agder Gruppen og daglig leder Kai Moen i Malleus-selskapene, tok hverandre i hendene da AT.no var på besøk ved lokalene til Malleus 13. oktober. Avtalen mellom selskapene er sluttført, og nå fortsetter et allerede godt samarbeid videre under samme eier.

- Vi har veldig gode relasjoner, og ønsket ikke å være konkurrenter. Vi har sammen kjøpt den gamle tomten og bygget der Wacker Neuson holdt til langs E6 nord for Oslo, og jobbet godt sammen siden Svein Arne startet opp Agder Gruppen i 2015, sier Kai Moen.

God match

Formelt er det Agder Gruppen Holding som kjøper opp selskapene. Eier Svein Arne Uppstad nikker med når Moen snakker om de gode relasjonene dem imellom.

- Malleus Maskin og Malleus Utleie passer som hånd i hanske, både med produktporteføljen og kundene deres. I tillegg er kulturen deres og vår like, sier Uppstad.

Kjøpesummen vil ingen av partene ut med, men begge sier de er fornøyde. Malleus-selskapene er eid 50% av Moen (og kona) og 50% av Ørjar Kveta.

Milliard i omsetning

Kai Moen sier de har ligget på en samlet omsetning på 120-130 millioner kroner de senere årene, og mener det ville være bedre for selskapet å bli del av en større gruppe for å ta videre steg. Agder Gruppen har vokst i rakettfart de senere årene, og Uppstad sier de vil omsette for over én milliard kroner i år. Moen og de ansatte i Malleus-selskapene vil fortsette i bedriften som tidligere, også etter at Agder Gruppen formelt tar over fra 1. november.

Powered by Labrador CMS