VEL BLÅST: Prosjektleder Jorunn Nyheim (t.v) og koordinator Torill Bentsen puster lettet ut etter at et vellykket arrangement er vel i havn.

Besøksrekord

Med et besøkstall på 11.047 ble rekorden på 9400 fra 2019 sprengt.

Publisert Sist oppdatert

Allerede fra porten ble åpnet torsdag 9. juni strømmet publikum til NNBA (Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse 2022) på Mandelasletta i Tromsø.

– Dette gjorde godt, våre forhåpninger om å passere 10.000 besøkende ble innfridd. Nå er det bare å se frem mot neste NNBA om noen år, sier prosjektleder Jorunn Nyheim.

Og det har hun god grunn til, for Mandelasletta med Tromsøbrua og Ishavskatedralen som bakgrunn har befestet sin posisjon ytterligere som et skreddersydd messeområde for bygg- og anleggsbransjen.

ÅPNING: Ordfører Gunnar Wilhelmsen i Tromsø (t.v) og messegeneral Herbjørn Nilssen klar for messeåpningen.

Oppstarten av NNBA-messene skjedde i 2004, og pent og sakte økte besøket til 6000 frem til 2016. På messe nummer seks i 2019, for første gang på Mandelasletta, ble et rekordjump til 9400 notert, og forhåpningene før årets arrangement var å passere 10.000-streken. De 11.047 besøkende fordelte seg med 3348 torsdag, 5812 fredag og 1887 på avslutningsdagen lørdag. Et solid grunnlag er lagt for ny samling om tre år.

Trenger messe i Nord-Norge

- Vi trenger en større messe i Nord-Norge slik at bygg- og anleggsindustrien får muligheten til å presentere ny teknologi og næringens muligheter. Samtidig har vi lagt vekt på å informere morgendagens utøvere ved å ha opplegg for alle 9.-klassingene i distriktet med besøk på NNBA, og et godt samarbeid med skoleverket, sier Jorunn Nyheim.

HØYT OPP: Adm. direktør Julie Brodtkorb klar for å bli heist 28 meter til værs for å hilse utstillerne og påpeke at en Vedum som har senket drivstoffprisene kan hente henne ned.

- Tydeligvis starter rekrutteringen også på et tidlig stadium, for barnehagedelegasjoner gjorde storinnrykk på åpningen?

- Oppleggene er naturlig nok også for de små med eget avsatt lekeområde med småmaskiner og biler, men også for eldre via eget samarbeid med Tromsø RC Bil&Maskinklubb. Der er det instruksjon og demonstrasjon i fjernstyring av maskiner og biler. Dette har stor appell også til eldre elever og ungdom som vil finne sin plass i yrket i fremtiden, legger prosjektleder Nyheim til.

- Denne gang fikk vi oppleve en usedvanlig høytstående hilsen fra direktør Julie Brodtkorb i MEF, hele 28 meter til værs fra kurven i en lift. Før hun dro opp lovet hun Anlegg&Transports medarbeider å bli der oppe til hun ble hentet ned fra Vedum etter han hadde satt ned dieselavgiften. Han kom ikke og hentet henne ned, men hvem hadde ideen om liftbudskapet?

TESTOMRÅDE: Under hele messetiden var det full aktivitet på testområdet som gjerne kunne vært enda større.

- Den kom faktisk fra meg, sier Nyheim beskjedent og legger til at intensjonen var å gi MEF-lederen en mulighet til å komme med en hilsen og et budskap fra oven som kunne nå frem til både besøkende og utstillere på hele området. Det lykkes vi med, og jeg er meget glad for alle tilbakemeldingene om at de hørte Julie og hennes vektige ord om bransjens betydning. Dette var også noe som ble understreket på NBBA-åpningen av ordfører Gunnar Wilhelmsen i Tromsø. Han pekte på betydningen av å ha en solid bygg- og anleggsnæring i nord med oppegående bedrifter som kan ta seg av våre mange store og små prosjekter.

- Hvordan er tilbakespillene fra utstillerne?

- Gode, mange har hatt godt salg, og de har fått møte nye og gamle kontakter. Med stort uteområde og to store oppvarmede telt har vi klart å dekke behovet.

- Hva med testområdet og mulighetene for å prøve maskinene?

- Plass på området var det første som ble booket inn av utstillerne denne gang, og vi kunne gjerne hatt enda mer plass. Det blir neppe noen endring på dette til neste utstilling, tror prosjektleder Jorunn Nyheim.

FJERNSTYRING: På eget område demonstrerte Tromsø RC Bil&Maskin Klubb fjernstyring av biler og maskiner.
TETT MED FOLK: Forventningsfulle tilskuere venter på den offisielle åpningen av messa.
Powered by Labrador CMS