HMS: Veidekkes HMS-direktør Hege Tungesvik.
HMS: Veidekkes HMS-direktør Hege Tungesvik.

– De seks store fareområdene i anleggsbransjen

Veidekke har så langt i år opplevd fem alvorlige hendelser som er definert som potensielle dødsulykker.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken er Veidekkes årlige HMS-uke der hele selskapet setter helse, arbeidsmiljø og sikkerhet på timeplanen. Årets tema er de seks store fareområdene i bygg- og anleggsbransjen.

Hverdagen i bygg- og anleggsbransjen er full av potensielt farlige situasjoner. Veidekkes hovedmål for helse, arbeidsmiljø og sikkerhet (HMS) er at ingen skal bli syke, skade seg eller miste livet som følge av å jobbe i eller for Veidekke.

Det aller viktigste for Veidekke er å hindre at alvorlige skader rammer egne ansatte eller andre som jobber i eller på deres ulike prosjekter. 

Derfor er årets tema for HMS-uken «de seks store fareområdene i bygg- og anleggsbransjen»: Fallende gjenstand, store kjøretøy, elektrisk spenning, sprenging/eksplosjon, fall fra høyde og klemt/fanget.

Fem alvorlige hendelser

– I Veidekke har vi så langt i år opplevd fem alvorlige hendelser som er definert som potensielle dødsulykker. Alle disse fem kan plasseres i én av disse seks kategoriene, forteller Hege Tungesvik, HMS-direktør i Veidekke.

 – Derfor må vi forebygge disse hendelsene enda mer effektivt. Siden dette angår så mange, er årets kampanje høyst relevant for absolutt alle enheter i organisasjonen vår, sier Tungesvik.

Startet i 2011

Veidekkes HMS-uke har røtter tilbake til 2011 og omfatter ulike arrangementer for alle de 8000 ansatte i selskapet. 

Et timelangt felles program er noe samtlige medarbeiderne skal delta på, og i tillegg gjennomfører mange lokale enheter ulike egne aktiviteter gjennom uken.

– De to siste årene har vi tatt for oss psykisk helse og arbeidsmiljø som hovedtemaer i vår HMS-uke. I år forsøker vi å knytte alle bokstavene i helse (H), arbeidsmiljø (M) og sikkerhet (S) sammen gjennom vårt kampanjekonsept. Sikkerheten er fortsatt helt avgjørende for oss i Veidekke og det viktigste av alt er at alle skal kunne reise hele og trygge hjem hver eneste dag, sier Tungesvik.

Powered by Labrador CMS