Konsernsjef Svenn Ivar Fure åpnet FLog med gullforgylt hagesaks.

Felleskjøpet åpnet nytt logistikksenter

Med gullforgylt hagesaks og lagerfrakk klipte konsernsjefen i Felleskjøpet, Svenn Ivar Fure, snora for FLog.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Onsdag denne uka ble årsmøtet i Felleskjøpet Agri avsluttet med at de 250 deltakerne fikk overvære åpningen av det nye logistikksenteret FLog på Gardermoen. Dette erstatter det gamle hovedlageret på Kløfta og sentrallageret på Gardermoen.

- Vi er glade for å ha fått samlet alt på samme lokasjon. Dette er et logistikksenter for fremtiden, sier Roar Jørgensen, sjef sentral logistikk i Felleskjøpet Agri.

Robotstyrt lager

Den 60 mål store tomta på Gardermoen inneholder et hovedlager på 20.000 kvadratmeter, et maskinlager på 25.000 kvadratmeter og utelager på 2500 kvadratmeter.

26 roboter gjør jobben med plukkingen i Autostore med 30.000 kasser.

Det høyteknologiske hjertet i logistikksenteret er den robotstyrte Autostore-løsningen med 30.000 kasser for ulike småvarer. 26 roboter tar seg av plukkingen.

Felleskjøpets nye logistikksenter etablert med fokus på HMS og bærekraftige løsninger. Alle trucker er elektriske, og på taket er det montert et solcelleanlegg med 208 paneler. FLog skal ha 50.000 lagerførte artikler, og 80 medarbeidere er ansatt ved logistikksenteret.

Sikre forsyningslinjer

Onsdag hadde konsernsjef Svenn Ivar Fure i Felleskjøpet Agri æren av å åpne logistikksenteret med en gullforgylt hagesaks.

- Med vårt nye logistikksenter er vi sikret topp moderne og sikre forsyningslinjer av innsatsmidlene bonden trenger for å ivareta matforsyningen. FLog rigger oss for enda bedre å kunne ivareta formålet vårt: Styrke medlemmene sin økonomi i landbruksvirksomheten på kort og lang sikt, sier Svenn Ivar Fure

Powered by Labrador CMS