Illustrasjonsbilde.

Fire firmaer har signert veidrift-kontrakter med Innlandet for seks år

Innlandet fylkeskommune har de siste ukene inngått fire veidriftskontrakter.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Innlandet fylkeskommune har nylig inngått kontrakter for drift av fylkesveier i fire geografiske områder for de neste seks årene.

Brøyting og strøing om vinteren og kantslått, vårrengjøring og enkle vedlikeholdsoppgaver om sommeren er sentrale oppgaver for de fire driftsentreprenørene fylkeskommunen har inngått kontrakt med.

Kontraktene

Ny kontrakt til Dobloug Entreprenør AS:

Dobloug Entreprenør AS ble i fjor tildelt kontrakten om drift av fylkesveiene i Stange, Løten og deler av Hamar. Firmaet vant i år driftskontrakten for drift av fylkesveiene i Ringsaker og Hamar vest for E6. Fra 1. september i år vil Dobloug Entreprenør AS ha oppdraget med å drifte alle fylkesveiene på Hedmarken.

I kontrakten som nylig ble inngått skal Dobloug Entreprenør AS drifte vel 521 kilometer fylkesvei og vel 29 kilometer med gang- og sykkelvei.

Kontrakten med Dobloug SA har en verdi på 216 millioner kroner.

Nortransport AS skal drifte i Kongsvinger-regionen:

Nortransport AS er tildelt kontrakten med å drifte fylkesveiene i Eidskog, Kongsvinger, Sør-Odal og Nord-Odal pluss fylkesvei 24 fra Nord-Odal grense og til Kolomoen i Stange. På oppdrag for Innlandet fylkeskommune skal Nortransport AS drifte totalt 521 kilometer fylkesvei og 20 kilometer gang- og sykkelvei.

Kontrakten Innlandet fylkeskommune har inngått med Nortransport AS er på 272 millioner kroner.

Stian Brenden Maskinservice AS i Ottadalen:

Innlandet fylkeskommune har inngått kontrakt med entreprenørfirmaet Stian Brenden Maskinservice AS om å drifte fylkesveiene i Sel, Vågå, Lom og Skjåk i Ottadalen. Entreprenørfirmaet skal i Ottadalen drifte vel 396 kilometer fylkesvei og nær ni kilometer gang- og sykkelvei.

Kontrakten med Stian Brenden Maskinservice AS har en verdi på vel 151 millioner kroner.

Mesta AS fortsetter i Gran og Landkommunene:

Mesta AS har de siste årene driftet fylkesveiene i Søndre Land, Nordre Land og Gran. Mesta AS vant anbudskonkurransen om å fortsette og drifte disse veiene, og Innlandet fylkeskommune inngikk nylig en kontrakt om at entreprenørfirmaet skal drifte fylkesveiene i disse tre kommunene i ytterligere seks år. Entreprenørfirmaet skal drifte 513 kilometer fylkesvei og nær 23 kilometer gang- og sykkelvei.

Kontrakten med Mesta har en verdi på 231 millioner kroner.

Fordel med tidlig kontraktsinngåelse

Oppstart for samtlige driftskontrakter som Innlandet fylkeskommune har signert de siste par månedene, er 1. september.

- Vi er glade for vi har undertegnet kontrakt på de fire driftskontraktene såpass lenge før kontraktstiden starter. Det gir oss gode muligheter til god samhandling med entreprenørene, og entreprenørene har god mulighet til å forberede arbeidene de skal gjøre, sier seksjonssjef Arne Fredheim for drift og vedlikehold i Innlandet fylkeskommune.

Samtlige kontrakter har en varighet på seks år, og de fire entreprenørene skal derfor drifte fylkesveiene i sine geografiske områder til og med august 2028.

Powered by Labrador CMS