SAMARBEID: Lars Sørby (t.v.) i DigiQuip AS har fått ny samarbeidspartner i Frode Jensen og Effera med base i Kristiansand.

Flere avtaler for DigiQuip

DIGITALT: DigiQuip får stadig flere samarbeidspartnere.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

DigiQuip begynte som et prosjekt hos Sørby Utleie AS for å ha kontroll på alt utstyret i utleieparken til selskapet.

Samle alt

Tanken var å samle alt om maskinene i et flåtestyringsverktøy, som varsling på serviceintervaller og feilkoder, vedlikeholdsplanlegging og delebestilling, dokumentert historikk på mennesker og maskiner, oppdatert produktinformasjon direkte fra produsentene, definert typeopplæring og daglig kontrollsjekkliste. Alt er tilgjengelig via en QR—kode og man kan få informasjonen på sitt eget språk.

- Etter hvert ba entreprenørene oss om å kommersialisere dette, og i 2019 startet vi opp eget selskap med egne programutviklere. Nå er det 15 ansatte i selskapet, og like etter sommeren skal vi være 20, sier daglig leder Lars Sørby.

Byttet jobb

Han har hoppet av den daglige driften i livsverket Sørby Utleie som han bygde opp sammen med broren Erik, og jobber nå fulltid i DigiQuip.

- Det krever full innsats å utvikle dette videre, og jeg har bransjeerfaring og kjenner markedet godt. Dette er et produkt for utleieselskapene, leverandører og sluttbrukerne, sier Lars Sørby som legger til at de fleste store, og mange små, utleieselskaper er partnere nå.

Effera ny makker

Med på laget er også norske Effera som utvikler sine løsninger både innen kommunikasjon i tunnel, og maskinløsninger med startsperre, for eksempel. På Vei og Anlegg kom produktsjef Frode Jensen innom standen da A&T pratet med Sørby.

- Planen er å gjøre det enkelt for sluttbruker, og legge til rette for at alt flyter sammen, sier Jensen til A&T.

- Effera har hardware som DigiQuip spiller av. Dersom man ikke har gjennomgått prosedyrene som er satt som krav at man skal, skal man heller ikke kunne starte maskinen, for eksempel. Det er viktig at det fungerer og at ting spiller sammen, sier Sørby.

Han understreker at det er viktig at leverandører og aktører spiller på lag for å få samlet all nødvendig informasjon i et enkelt, brukervennlig og tilgjengelig system.

Powered by Labrador CMS