Ny materialhåndterer er med å rydde opp ved Svea.

Første i Norge - satt i arbeid på Svalbard

Den nye materialhåndtereren, Cat MH3026, kom på markedet i 2021, og den første MH3026-en levert til kunde i Norge for opprydding i ved Svea på Svalbard.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

3. August 2021 ble en Cat MH3026 materialhåndterer levert til Svea på Svalbard fra Pon Rental. Maskinen er leid av Store Norske Gruvedrift AS for to år. Maskinen skal være med i oppryddingsarbeidet i forbindelse med nedleggelsen av Sveagruva.

Maskinen skal både rive og sortere søppel etter gruva, og derfor er den utleid med diverse utstyr tilpasset jobben: Løftemagnet for å sortere ut jern fra betong, betongsaks for å klippe betong, sorteringsklype og sorteringsklo. Materialhåndtereren skal også laste på båt.

Nyhet i Norge

Den nye materialhåndtereren kom på markedet i 2021, og Cat MH3026 til Svea er den første MH3026-en levert til kunde i Norge.

Maskinfører Jan Fiskum i den nye Cat MH3026 på Svalbard.

Maskinen er utstyrt med ny teknologi, med blant annet 360-graders kamera, hevbar hytte styrt fra joystick og understell med fire støttelabber.

Den veier ca. 28 tonn og har en rekkevidde på 12,4 meter.

Tilpassede leieløsninger

- Vi i Pon Rental strekker oss langt for å tilpasse leieforholdet for våre kunder. Cat MH3026 er ikke en maskin vi hadde i vår utleieflåte, men sammen med kunden har vi spesifisert et maskinoppsett som var riktig for jobben som skal gjøres, og tok maskinen inn i vår utleieflåte. Dette er tjenester vi kan utføre med Pon Equipment i ryggen, og vi snur oss raskt rundt for å levere det kunden trenger, sier Morten Tarlebø, Rental Operational Manager, Pon Rental Norge.

Powered by Labrador CMS