Da AT.no snakket med driftssjef Bjørn Harald Skuterud i Asfaltfres AS mandag formiddag, satt han og passet på Scania-trekkvogna på Rud i Bærum.
Da AT.no snakket med driftssjef Bjørn Harald Skuterud i Asfaltfres AS mandag formiddag, satt han og passet på Scania-trekkvogna på Rud i Bærum.

Frekt tyveri av Scania R730

- Jeg håper den/de som tok den blir tatt, sier driftssjef Bjørn Harald Skuterud hos Asfaltfres AS.

Publisert Sist oppdatert

Søndag skulle daglig leder i Asfaltfres AS i Vikersund, Morten Strand, kjøre en Scania R730 trekkvogn med tippsemi ut på oppdrag. Men da han skulle hente ut bilen på bedriftens hovedkontor i Vikersund, var den ikke der.

- Den ble klargjort og parkert lørdag kveld av oss. Ikke lenge etter kom det uønsket besøk. Det virker som om tyven(e) har holdt på et par timer på området vårt før trekkvogna ble startet og kjørt vekk, sier Bjørn Harald Skuterud hos Asfaltfres AS.

En overvåkningsvideo viser at trekkvogna ble kjørt av sted klokken 02.06 natt til søndag.

I tillegg til at politiet ble koblet inn, publiserte Asfaltfres informasjon om tyveriet på Facebook med 10.000 kroner i finnerlønn til den som fant bilen. Innlegget er delt over elleve tusen ganger.

Her må det settes inn diverse igjen på Scania-verkstedet.
Her må det settes inn diverse igjen på Scania-verkstedet.

Mandag ble trekkvogna funnet ved Plantasjen på Rud, Bærum, noen mil unna stedet den ble stjålet fra.

- Det var en fra en nabobedrift her på Vikersund, som var på asfaltoppdrag på Rud, som så bilen parkert der. Så det ble en lykkelig slutt. Jeg håper at de som gjorde dette blir tatt også, sier Skuterud.

Da AT.no snakket med ham mandag formiddag, satt han og passet på trekkvogna på Rud, i påvente av at den skulle bli hentet av tungberger og kjørt til Scania for reparasjon.

- De har tatt ut fartsskriveren og tatt med seg radioen, og så er det ødelagt noen deksler, sier han.

Skuterud sier det som lovet vanker 10.000 kroner til den som fant bilen.

- Det betaler vi med glede. Bare arbeidstøyet som ligger i bilen koster 10.000 kroner. I tillegg er dette en bil med stor verdi for oss. Selv om den er en 2011-modell, har den gått kun 140.000 km.

Powered by Labrador CMS