DOBLE SKIFT: Produksjonen av Ilsbo krattknusere er i full gang hos Tokvams as, her ferdiggjør Nerijus Ceponas og Tor Sørlien-Bjørnsveen armen til en krattknuser-modell for traktor.

Fullt trøkk på Ilsbo

For første gang på flere tiår har Tokvam as på Reinsvoll (Toten) ingen planer om å produsere snøfresere i mars og april. I stedet er det fullt trøkk på produksjon av Ilsbo krattknusere på to skift.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det var ifjor sommer Tokvam kjøpte produkt- og merkevarerettighetene fra den svenske krattknuserprodusenten Ilsbo Tools AB. Oppkjøpet innebærer at Tokvam har overtatt alle rettigheter til Ilsbo-produktene inkludert rettighetene til merkenavnet Ilsbo BTools. Tokvam overtar også forhandleravtalene med Lantmännen i Sverige og Eik Maskin i Norge.

Samarbeid og nyheter

I tillegg til at produksjonen nå er flyttet til Tokvams fabrikk på Reinsvoll, vil også utvikling, salg og service nå håndteres herfra, opplyser Tokvams daglig leder, Finn Kristian Tokvam.

KRATT: Ilsbo krattknusere skal holde veiskuldre og grøfter fri for ugress, kratt og småbusker. Produktene egner seg spesielt godt til å fjerne oppvekst av kratt, men kan også kutte trær med en stammediameter opptil 100 mm.

- Utviklingen de nærmeste årene vil skje i nært samarbeid med Ilsbo Parts AB som er det nye selskapet til Leif Andersson, tidligere eier og grunder av Ilsbo Tools. Vi er veldig glade for at vi har med den kompetansen som er bygget opp over mer enn 30 år. Dette innebærer at produktutviklingen vil få større fart. Med større ressurser og fokus på utvikling skal også kundene få se mange nyheter de kommende årene. Allerede i år lanseres et nytt klippepannedesign som er mer robust og tidsriktig, sier Finn Kristian Tokvam.

Økt eksport

Ilsbo er ventet å gi flere sommerprodukter og betydelig økt eksportandel for den familieeide industribedriften på Toten. Tokvam as har en uttalt målsetning om å bli en bedrift som leverer løsninger for «veivedlikehold» året rundt til en større del av verden. Med dette oppkjøpet gjør bedriften et stort steg i riktig retning, opplyser Tokvam.

Første oppkjøp

Ilsbo-handelen er Tokvams første oppkjøp i bedriftens 62-årige historie. For Toten-bedriften har ikke oppkjøp vært en aktiv del av bedriftens strategi så langt.

- Når det er sagt, har vi alltid fulgt bransjen og konkurransesituasjonen veldig tett og hatt en uttalt strategi om å vurdere oppkjøpsmuligheter som en del av vår vekstfilosofi. Det er en første gang for alt, og akkurat nå føltes dette oppkjøpet både riktig og viktig for oss, sier Finn Kristian Tokvam.

Powered by Labrador CMS