OVERLEVERING: 13. desember fikk Jan Åge Ingvartsen (t.v.) overlevert sin nye JCB Fastrac 8330 av Tor Eldar Undheim, daglig leder i Rosendal Maskin Rogaland AS. I hytta er Julia Ingvartsen, datter til Jan Åge og håndlanger i firmaet.

Ingvartsen AS kjøpte seg en JCB Fastrac: - Måtte ha mer power

STEINMURBYGGER: Jan Åge Ingvartsen hos Nærbø-entreprenøren Ingvartsen AS kjører «blytunge» lass og følte han trengte mer power i trekkdyret sitt.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Valget falt, til slutt, på en JCB Fastrac 8330 med 330 hk (Steg V) under motordekslet og med toppfart på 70 km/t.

- Jeg har alltid hatt lyst på en Fastrac, men de er kostbare. Inntil nå har jeg kjørt en Case med treakslet Foss-Eik dumper, og det blir litt snaut, spesielt i motbakkene når jeg har fullt lass med stein bak. I tillegg følte jeg at jeg måtte opp et par hakk for å være sikker på at jeg kjører lovlig, og det er også godt med litt ekstra hestekrefter slik at vi kan følge trafikken bedre, sier Jan Åge Ingvartsen.

Natursteinmur

Ingvartsen AS er spesialist på natursteinmurer, og det er i all hovedsak det firmaet driver med. Jan Åge henter naturstein fra en røys hos en lokal bonde i Nærbø, Rogaland. Kona sorterer ut steinen, og kun 10-15% av utvalget i røysa kan brukes til natursteinmurer. Resten går i en knuser og ender som pukk til fylling bak murene. Uansett hva som havner bak i Foss-Eik dumperen, så er det tungt.

- Vi bruker traktor kun som trekkdyr i vår virksomhet, sier Ingvartsen.

AGROTEKNIKK: Traktoren til Ingvartsen AS sto på standen til Rosendal Maskin AS på Agroteknikk i november, med logoene til Rogaland-entreprenøren på plass.

Akkurat nå er det bare han og kona som står på lønningslisten til firmaet, men de har også én innleid som de bruker mye samt at de samarbeider godt med den lokale entreprenøren Gravar1 AS.

Fra Agroteknikk

Traktoren som Ingvartsen AS fikk levert i desember, er den samme som sto utstilt på Rosendal Maskin-standen Agroteknikk på Lillestrøm i november. Traktoren er bygget for maks 18 tonn totalvekt. Dette betyr at den teoretisk kan dra et lass bak seg som veier 27 tonn dersom krok, hengertype etc er maks tilpasset. Dette er i toppen av hva som er tillatt med traktor i Norge.

Powered by Labrador CMS