NYHET: Jens Lagerskiold fra screening businessline i Metso Outotec i Sverige til venstre sammen med Lars Jørgen Kjærås fra norske Metso Outotec. Her er de nye sikteduk-elementene.

Metso Outotec slapp etterlengtet verdensnyhet

METSO OUTOTEC: Disse sikteduk-elementene har Metso:Outotec ventet lenge på å kunne produsere.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Sikteduk-elementene på standen til selskapet på Vei og Anlegg, er rett nok prototype, men noe de ikke har kunne produsere tidligere.

Elementene som kan leveres både i PU og gummi, i størrelsene 500 mm og 610 mm lengder, kommer nemlig med innfestningene som er de mest vanlige på sikteverk i Europa. Systemet har vært patentert inntil nå, men denne er utgått, og på Vei og Anlegg lanserte altså selskapet sin løsning.

Revolusjonerende

- Dette er en nyhet som gir oss en revolusjonerende mulighet til å ta markedsandeler i siktemedia der vi ikke har vært tidligere, sier Lars Jørgen Kjærås som er direktør for feltet knusing og sikting i Metso Outotec i Norge.


SLIK SER DET UT: En liten ekstra titt på sikteduk-elementene.

Han påpeker at de har valgt å ikke kopiere, men heller ventet på at patentet skulle utløpe. Derfor smakte det ekstra godt å vise produktet som er klart for leveringer fra oktober.

- Produktet er utviklet med tanke på store stasjonære sikteverk, men den vil klart kunne benyttes på maskiner nedover i størrelse også, påpeker Kjærås.

Gummi langt fremme

Jens Lagerskiold fra screening businessline i Metso Outotec i Sverige, var også på plass i Lillestrøm. Han sier produktet kan leveres i både PU som «alle» konkurrentene også har, men også i gummi som færre leverer produktene i. Han fremhever spesielt måten Metso Outotec produserer gummiblandingene på som meget «langt fremme» teknologisk sett.

- Vi kan velge mellom fem ulike gummiblandinger til dette produktet, og finne det som er best tilpasset kundens behov. Vi mener slitestyrken er i toppklasse for begge materialene.

Powered by Labrador CMS