KONTRAKT: Illustrasjonen viser kommende Flytårnet stasjon på Fornebubanen.

Milliard-kontrakt på Fornebubanen tildelt

Fornebubanen har innstilt nytt selskap for oppføring av stasjonene Fornebuporten og Flytårnet.

Publisert

Det er Hent som har fått oppdragene med en estimert verdi på 1,67 milliarder kroner. Dette er den første rene stasjonskontrakten på Fornebubanen.

NY FASE: Prosjektleder Svein Erik Bakke i Fornebubanen, Foto: Nicolas Tourrenc

Oppdraget innebærer å bygge to stasjoner langs traseen på Fornebu, noe som inkluderer betong og plattformarbeid, adkomstbygg, tekniske installasjoner som rulletrapper, heiser og tekniske rom. Noe utomhusarbeider og grøntanlegg er også inkludert i kontrakten.

- Denne stasjonskontrakten markerer at vi er over i en ny fase i prosjektet. Tunnelen på Fornebu er ferdig sprengt, og nå begynner bygging av konstruksjonen og innredningen av stasjonene. Dette er to av totalt seks stasjoner. Nå vil snart alle tre stasjonene på Fornebu være under bygging. Tilgjengeligheten for de reisende vil bli god, sier prosjektleder Svein Erik Bakke i Fornebubanen.

Etter denne innstillingen følger en karensperiode som løper til 2. juli 2024. Fornebubanen tar sikte på å signere kontrakten rett etter dette. Byggearbeidene er planlagt å starte i september 2024 og stasjonene skal være ferdige i 2027.

Powered by Labrador CMS