HOS FRANZEFOSS: Her et eksempel på en installasjon, hos Franzefoss. Foto: Mineralteknikk

Mineralteknikk med vaske-agentur

NYTT: Mineralteknikk AS får ytterligere et Terex-agent i porteføljen. Nå skal selskapet representere irske Terex Washing Systems.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Fra tidligere har selskapet agenturet på knuse- og sikteverkene fra Terex Finlay.

- Med dette utvidede samarbeidet ønsker Mineralteknikk å ta eierskap til vasking og kontroll av fraksjoner, samt resirkulering av gammel masse i Norge. Selskapet har som mål å bli Norges mest solide tilbyder av mobile, semimobile og stasjonære vaskeanlegg til anleggsbransjen i Norge, skriver Mineralteknikk i en pressemelding.

Lange tradisjoner

Terex Washing Systems har 60 års erfaring med vaskesystemer, og har som resultat av dette gjennomprøvde løsninger.

- Resirkulering av masse er vinn-vinn for alle. Det er kostnadsbesparende, effektivt for driften og det er et bra tiltak for miljøet da verdifull gravmasse fraktes inn, og rene fraksjoner fraktes ut, sier daglig leder Arne Kenneth Øvstebø i Mineralteknikk.

Han sier videre at selskapet er kjent med at det finnes mange Terex vaskeanlegg i Norge, og at selskapet tar dette som et signal på at maskinene fungerer godt i norsk klima.

VASKEANLEGG: Terex Washing Systems vaskeanlegg i drift for å gi tidligere brukte masser nytt liv. Foto: Mineralteknikk

- TWS leverer alt fra enkle vaskesikter, to og tre dekker maskiner på belter, til større modulær byggede vaske- og gjenvinningsanlegg som tar vare og gjenvinner opptil 95% av vannet, sier Øvstebø.

Interessante i Norge

M RANGE: Mobilt vaske- og sikteanlegg i to størrelser. M 1400 er robust bygget med 3-4 sidetransportører for sortering og vasking av pukk, resirkulert materiale, jernmalm, sand, grus og kull. M 1700 har samme egenskaper som 1400, men med større kapasitet og med to eller tre siktedekk. M 1700 kan produsere opp mot fem sluttprodukter, om det kan byttes raskt til tørrsikting. M Range-maskinene kan kjøres på diesel eller strøm. Det er integrert matetrakt og utløpstransportører/avlastningsbelter, og maskinene har hydraulisk sikt med justering i vinkel. Av andre detaljer kan nevnes «catch box» for en eller to sandtyper, valgmuligheter på grizzly og sikt og justerbar grizzlyrist med fjernkontroll. Beltegående, mobil sikt med matekasse gir enkel flytting. Det finnes finstofftransportør for tørrsikting for større bruksområde. Maskinene settes opp på ca. 15 minutter.

Terex AggreSand 165/206 er en annen løsning som Norge vil satse på. Dette er et modulært vaskeanlegg som kombinerer både vasking og sikting av sand på et modulært understell, og anlegget transporteres i 4-6 containere. AggreSand håndterer opptil tre vaske-tilslag og to fraksjoner sand. Maskinene har et modulært design med «plug and play» elektriske tilkoblinger for raskt oppsett, og de er forhåndsinstallert med enkle tilkoblingspunkter. Videre finnes helautomatisk berøringsskjerm som gir full oversikt. Kunden kan velge mellom masker- og siktemedialternativer som passer egne applikasjoner. Det skal også være god tilgang på anlegget for vedlikehold og rengjøring.

Terex AggWash 300 gir sikting, vasking, sortering og utvinning av sand på ett modulært chassis. Dette beskrives som en hurtiginstallasjonsløsning for et bredt spekter av applikasjoner innen gjenvinning, sanering og gruvedrift. Kapasiteten på dette anlegget er opptil 300 tonn/t, og anlegget fjerner lette forurensninger i massene. På 300 er det også ferdig kablet og klart rørsystem.

Powered by Labrador CMS