MASKIN: Eksempel på lyssetting av en Hitachi-graver.

MittX satser i Norge

JESSHEIM: En god «Norges-kjenning» skal fronte satsingen til lysbjelkeprodusenten til MittX i Norge.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

TRAKTOR: En barsk Massey Ferguson-traktor har fått en lyskrone på toppen.

Svenske Tommy Elggren har i flere år representert Holms feie- og veivedlikeholdsprodukter i Norge, og mange norske entreprenører har nok truffet han på utstillinger og arrangementer her til lands. Nå har Elggren begynt hos svenske MittX som produserer lysbjelker til montering på maskiner, traktorer, lastebiler etc.

Skanner taket

Konseptet er slik at MittX eller et innleid firma, skanner ulike hyttetak eller andre steder bjelkene kan monteres (f.eks. bak på en anleggsmaskin). Deretter tas bildene inn i et datasystem som omdanner dem til «produksjonsgrunnlag» for å bygge bjelkene slik at man kan bruke eksisterende fester, og sagt på en annen måte, slik at man slipper å bore i hyttetaket for å etablere nye fester. Deretter produseres lysbjelken i aluminium og med ønsket antall og type lys. Bjelken produseres også for å følge ujevnheter i taket, eller området bjelken skal monteres.

På arrangement

Vi traff Elggren på en åpen entreprenørdag hos Akershus Traktor på Jessheim i mars, og ba han derfor gi pris på en fyldig bjelke til et tak på en traktor.

NORGES-VENN: Tommy Elggren hadde ansvaret for Holms i Norge tidligere. Nå er det MittX som gjelder for svensken med mange kontakter i her i landet.

- To posisjonslys, fire oransje lys, fire røde lys bak og én led-bjelke vil koste 26.000 svenske pesetas. Traktor-tak er de største vi lager til, sier svenske Elggren som selvfølgelig hadde merket seg at den norske kronen var betydelig sterkere enn den svenske da vi traff han.

Han har bare jobbet med MittX i noen måneder, og selv om MittX har vært representert i Norge også tidligere, har det vært litt «sovende». Men Elggren er fornøyd med starten.

- I februar hadde vi 300% høyere omsetning i Norge enn februar 2021, smiler han.

Han legger til at MittX produserer bjelker og produkter i aluminium på bestilling for også andre varemerker.

Powered by Labrador CMS