Felleskjøpet har fått låne denne nye John Deere 6R 215-traktoren fra John Deere i Tyskland for fremvisning før den sendes tilbake igjen. Det skal være en av ytterst få i den nye R6-genreasjonen som er utenfor Tyskland i skrivende stund. Bilde fra Felleskjøpet på Kløfta i Viken.

Ny 6R-generasjon fra John Deere

John Deere fornyer 6R-serien. Modellutvalget blir større og mange forbedringer er gjort.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

John Deere 6R-serien blir nå utvidet med fire nye modeller.

- Uansett om du er entreprenør, husdyrbonde, grønnsakdyrker eller kornbonde, kan du finne en 6R som er laget for deg. 6R er en av de mest allsidige traktorseriene på markedet, med fire rammestørrelser og hele 14 modeller fra 110 til 300 hestekrefter, sier Tore Glærum, produktsjef traktor i Felleskjøpet Agri.

Nytt

Den nye R6-serien har større styresylindre med dertil større forhjul enn dagens versjon.

Dashbord-informasjonen er fjernet. Der er det nå nå en mobilholder.

Vindusviskeren på frontruta går langt ned på høyre og venstre side. En fordel for eksempel ved snøbrøyting. Det er i skrivende stund ikke helt sikkert om det blir mulig med varmetråder i frontruta, men Felleskjøpet mener at det kan komme som et tilvalg selv om det som sagt foreløpig er litt usikkert.

Det blir som før vendegirstyring ved rattet og i venstre joystick i høyre armlene. Det nye er at dette også kan styres fra høyre joystick. Det betyr at man kan gire på spaken som styrer hydraulikken. Det er praktisk blant annet ved snøbrøyting.

Dashbordet er fjernet. Informasjonen er flyttet til høyre A-stolpe. Det er en mobilholder der dashbordet før var.

Informasjonen er flyttet til denne skjermen i høyre A-stolpe.

Førerhuset på den nye 6R-serien er på 3,33 m³ og har maksimalt 71 dB (A).

De første nye 6R kundetraktorene skal etter planen komme til Norge august/september 2022.

To nye firesylindrede og to nye sekssylindrede

- I dag er 6130R den største 4-sylindrede 6R med kort ramme. Her kommer det to nye modeller, 6R140 og 6R150. Det betyr at vi nå kan tilby en 4-sylindret traktor med hele 177 hk makseffekt, i samme kompakte størrelse som dagens 6130R. Dette er noe det norske markedet har ventet lenge på, sier Tore Glærum hos Felleskjøpet Agri.

- Og ikke nok med det. I det vi kaller medium ramme, kommer det to nye 6-sylindrede modeller. Der har vi allerede dagens 6155R, som er en av Norges mest solgte modeller. De to nye, 6R165 og 6R185, er sterkere. Vi kan nå tilby en 6-sylindret traktor med 234 hk makseffekt i samme rammestørrelse som dagens 6155R.

Se alle modellene i den nye 6R-generasjonen i tabellen nedenfor.

Ny modellbenevning

Nå er det også mulig å styre vendegiret med joysticken til høyre (i tillegg til i venstre joystick og ved rattet som tidligere). Det er nytt på den nye generasjonen 6R, til glede for blant annet dem som rydder snø.

Observante lesere har nå kanskje fått med seg at 6R skifter modellbenevning, slik at 6250R fra nå vil hete 6R250, slik vi kjenner det fra 7R- og 8R-seriene. 6R-serien har også fått en ny design, med inspirasjon fra 7R og 8R.

Dette vises blant annet ved designen på de utvendige speilkassene.

Glærum trekker frem John Deeres helrammekonstruksjon som den sterke ryggraden i alle traktorene i 6R-serien.

Motor og transmisjon er montert på isolerte blokker i ramma som reduserer vibrasjoner og lyd. Og ramma er en perfekt plattform for en frontlaster.

Praktiske og effektive transmisjoner

Nå kommer 6R med CommandQuad Plus, som er som å kjøre med automatgir.

Men man kan også velge John Deeres kjente transmisjoner som DirectDrive, som utnytter fordelene med mekanisk transmisjon og god utnyttelse av hestekreftene, og den trinnløse AutoPowr.

Den oppgraderte R6-serien. Modellene som er merket med gult er helt nye i serien.

Boost, også kalt Intelligent Power Managment, har tidligere vært tilgjengelig på 6R serien ved PTO-arbeid samt transport.

Nå vil de nye 6-sylindrede 6R traktorene også gi boost, altså økt motoreffekt, ved arbeid som inkluderer traktorens hydraulikk.

6R har ellers opptil 6 uavhengige styrte uttak med opptil 160 liter olje i minuttet.

Vidusviskeren på frontruta går langt ned på begge sider, for å gi best mulig sikt mot frontredskapen.
Speilkassene på nye 6R er som på amerikanske nye John Deere-traktorer.
Det er ny benevnelse på modellene i 6R-serien. I dette tilfellet 6R 215 - ikke 6215R.
Det er grovere styresylindre på den nye generasjonen 6R.
Powered by Labrador CMS