SENSOR OG APP: Sensoren i dekket og app på mobiltelefonen.

Ny Continental-oppgradering for enkelthetens skyld

Continental lanserer ny versjon av app’en ContiConnect Lite for digital dekkstyring.

Publisert

Appen fungerer som en bro mellom dekksensorer og dekkstyring, og åpner for tilgang til en rekke utvalgte ContiConnect-funksjoner.

Appen er kompatibel med dekk som har en integrert Gen2-sensor. Fra og med i år leveres Continentals radialdekk for off-the-road-bruk (OTR) med en bluetooth-aktivert sensor fra fabrikken.

Martijn Oosterbaan, leder for produktstyring hos Continental Specialty Tires, påpeker at digital dekkstyring bidrar til økt sikkerhet, effektivitet og bærekraft, spesielt innen anlegg, landbruk og i havner. På grunn av bluetooth-sensoren kan dekkdata leses direkte via en smarttelefon, noe som gjør tilgangen til digital dekkstyring enkel. Continental tilbyr også digital dekkstyring for kunder av lastebildekk.

Continental melder at ContiConnect Lite er designet for overvåking av dekk i OTR-segmentet, og rettet mot flåteeiere med høye krav til dekkene. Men appen er også god for mindre flåtekunder, for eksempel ved gjenvinningsstasjoner, asfaltverk og containerhåndteringsanlegg. Kun Gen2-dekksensoren og en mobil enhet er nødvendig for at systemet skal fungere. Sjåfører eller flåteeiere kan enkelt registrere seg selv via en smarttelefon. De kan deretter koble kjøretøyene sine til sensoren inne i dekket via bluetooth, og deretter få tilgang til en begrenset versjon av ContiConnect-appen. Totalt kan tre brukere registreres gratis. Hvis det oppstår endringer i dekktrykk eller -temperatur, blir sjåførene umiddelbart informert via push-varsler.

Artikkelen er AI-generert og kontrollert av redaksjonen

Powered by Labrador CMS