STØRRE: Andre Myren i Tokvam kunne vise frem den nye F280H-fresen som har hydraulisk drift. Det gjør den både mindre, lettere og billigere enn fresere med egen motor for drift.

Ny, stor hydraulisk fres

NYHET: Tokvam har laget en ny toppmodell av sin hydrauliske fres for hjullastere.

Publisert

Den nye F280H freseren er en videreutvikling av F240H Monster. Freseren drives av hydraulikken på bæremaskinen og er tiltenkt hjullastere opp mot 20 tonn.

Freseren har en arbeidsbredde på 280 centimeter og en matehøyde på 130. Oljebehovet er 180 liter. Tanken er å ha en enklere fres som kan brukes til å åpne mindre veier, og å laste snø som skal kjøres vekk.

– Den store fordelen med denne freseren er vekten. Egenvekten er ikke på mer enn 1470 kilo, sier Andre Myren, salgsleder for Tokvam i Norge.

Valg

Freseren kan leveres med to forskjellige utkast. Det ene for de som skal ha snøen så langt vekk som mulig. I tillegg finnes det en versjon for de som skal bruke fresen for opplasting og bortkjøring av snø. Opplasting av en 22 kubikks krokkasse skal ifølge Tokvam ta cirka to minutter.

I tillegg til å ha hydraulikk helt frem i lasteaggregatet, er det en forutsetning til som må oppfylles for å kunne bruke den nye F280H-fresen: Bæremaskinen MÅ ha hydrostatisk framdrift.

Tokvam laget fem eksemplarer av den nye modellen som en førserie, og alle ble solgt i vinter. Til neste sesong vil den være tilgjengelig for alle Tokvams forhandlere.

Powered by Labrador CMS