KONSEPTET: Spective Connect-konseptet består av touchpanel direkte på maskinen, den store radiokontrollen for oppstilling og flytting av maskinen, den lille radiostyringen for å styre selve funksjonene på verket og app’en som tar inn all data, samt at man får rapporter og annen relevant informasjon om driften av verket på app’en.

Nye funksjoner i Spective Connect

KLEEMANN: Den tyske produsenten Kleemann tar et nytt steg i retning å styre knuseverket sitt via mobiltelefonen.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Kleemann har videreutviklet løsningen Spective Connect, og nå er all data fra verket tilgjengelig via smarttelefonen. Man starter opp maskinen på vanlig måte på et 12 tommer stort touchpanel på selve knuseren. Produsenten skriver at valgene for å sette opp maskinen riktig via skjermen er intuitive. Når nødvendige innstillinger er gjort, går maskinen over i automatisk modus og kan styres fra maskinførerens telefon (og maskinføreren sitter i de fleste tilfellene i lastemaskinen). En nyhet i Spective-løsningen er at radiostyring av maskinene kan integreres i systemet. Både den store radiostyringen som benyttes til å stille opp maskinen og å flytte på verket, og den lille som benyttes til å drifte verket.

Styrer hverdagen

Øvrige funksjoner som for eksempel kan leses av, er dieselnivået, snitt forbruk, produksjonsdata, spalteåpning og hvor hardt maskineriet kjøres. Maskinføreren i lastemaskinen kan via sin mobiltelefon lese av hvordan produksjonen med knuseren går, og dermed ha full kontroll uten å måtte gå ut av hytta. Dette øker selvsagt effektiviteten, for når føreren har kontroll på knuseren, er det også lettere å planlegg når man må mate på med mer stein, og når man kan laste unna ferdigvarer.

Kleemann melder at det også planlegges å få til en løsning slik at føreren kan få LIVE-videobilder av produksjonen rett inn på telefonen sin, og dermed ved et øyekast se hvor det trengs innsats.

Flere hjelpemidler

En annen viktig funksjon i Spective Connect gjelder når feil oppstår. Via mobiltelefonen vil føreren se nøyaktig hvor problemet er, og man guides videre til bruksanvisning for det aktuelle problemet for raskt å kunne rette opp problemet, eventuelt å få avklart om service må bestilles.

Spective leverer også rapporter fra driften. Produksjonstall målt mot tidsforbruk og dieselforbruk. Dette kan være nyttig informasjon til forbedring av rutiner og effektivisering av driften.

Spective Connect er for øyeblikket tilgjengelig som en tilleggsmulighet på kjeftknuseren Mobicat MC 110(i) EVO2 og den nye konknuseren Mobicone MCO 90(i) EVO2. Flere modeller vil i fremtiden komme med samme løsning, eller få ettermontert Spective Connect. Løsningen, eller app’en, fungerer på både iOS og Android smarttelefoner.

Powered by Labrador CMS