Bilde fra tidligere oppdrag Olimb Rørfornying har hatt for Drammen kommune.

Olimb Rørfornying tildelt kontrakt i Drammen

Drammen kommune har valgt Olimb Rørfornying til å rehabilitere flere km avløpsledninger.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Avtalen, som ble undertegnet i starten av januar, innebærer at Olimb Rørfornying skal gjennomføre strømperenovering av til sammen ca. fem kilometer avløpsledninger i dimensjoner fra Ø200 mm til Ø500 mm.

Olimb Rørfornying har også tidligere strømperenovert en rekke ledningsstrekk for Drammen kommune, gjennom avtaler i 2018 og 2019.

Den nye kontrakten, som gjelder for 2022, ble vunnet i konkurranse med tre andre tilbydere. Den har en verdi på 12,5 millioner kroner.

Dekker avløp i hele storkommunen

Oppdraget omfatter rehabilitering av fellesavløp, overvann- og spillvannsledninger, samt renovering av kummer og re-tilknytning av private stikkledninger.

Arbeidet skal foregå på ulike steder innenfor grensene til storkommunen Drammen (Drammen, Nedre Eiker og Svelvik) gjennom hele 2022.

Vil grave minst mulig

- Drammen kommune har utfordringer med mange gamle, dårlige avløpsledninger. Mange av rørene ligger vanskelig tilgjengelig, blant annet under privat eiendom og trafikkerte områder, skriver Olimb Rørfornying i en pressemelding i forbindelse med avtaleinngåelsen.

Det er et mål for kommunen å bruke gravefrie metoder i størst mulig grad, for å øke farten på ledningsfornyelsen og minimere belastningen på innbyggerne og miljøet.

Enkelt forklart går strømperenovering ut på at en polyestermettet foring (strømpe) blir vrengt inn i det eksisterende avløpsrøret ved hjelp av lufttrykk. Deretter blir strømpen herdet ved hjelp av varme. Sluttresultatet er et nytt rør inni det gamle. Installasjoner skjer vanligvis fra kum til kum, slik at graving kan unngås.

Legger stor vekt på dokumentasjon

Salgssjef i Olimb Rørfornying, Svein Rune Myhre, er glad for å være tilbake som leverandør i Drammen kommune.

- Drammen kommune er en kvalitetsbevisst oppdragsgiver, og det er veldig bra. Olimb har utført strømperenovering i snart 50 år, så metoden må sies å være vel gjennomprøvd. Likevel er det viktig at oppdragsgiver er opptatt av kvaliteten på sluttproduktet. Det nye røret kommer til anleggsplassen som et halvfabrikat. Hva som skjer i den videre prosessen er svært viktig for resultatet, og det legger Drammen kommune stor vekt på å få dokumentert. Alt fra kompetanse, erfaring, måling ved gjennomføring og testing av sluttproduktet. Det skal vi selvfølgelig levere på, sier Myhre.

Powered by Labrador CMS