Sartor & Drange. Fra venstre: Arild Bøthun, Rune Grimstad, Jan Drange og Kåre Bjorøy.
Sartor & Drange. Fra venstre: Arild Bøthun, Rune Grimstad, Jan Drange og Kåre Bjorøy.

Sartor Maskin og Drange Maskin slår seg sammen

Sartor Maskin AS og Drange Maskin AS slår seg sammen til Sartor & Drange for «å ta en lederrolle i anleggsbransjen i Vestland fylke».

Publisert Sist oppdatert

Sartor & Drange vil få en årlig omsetning på ca. 700 millioner i 2021 og har ca. 190 ansatte. Hovedkontor og verksted blir på Straume i Øygarden kommune, der Sartor Maskin holder til i dag.

Det sammenslåtte selskapet eies av aktive eiere, som alle vil fortsette å jobbe i det sammenslåtte selskapet. Arild Bøthun blir daglig leder, mens selskapet vil få et styre bestående av Kåre Bjorøy, Jan Drange og Rune Grimstad.

Eierskapet er fordelt på 56 aksjonærer som alle er aktive i selskapet. Fusjonen blir i praksis gjennomført fra årsskiftet.

Formålet med sammenslåingen, er å etablere en større organisasjon for anleggsentrepriser, med hovedfokus på bergensregionen.

Bilde fra informasjonsmøte for de ansatte.
Bilde fra informasjonsmøte for de ansatte.

- Vi ser at kontraktstørrelsene, samt krav til kompetanse og bemanning i prosjektene øker. For å være hovedentreprenør på prosjekt der våre fagområder utgjør hoveddel av arbeidet, ser vi det som avgjørende å være sterke nok i form av kapasitet, kompetanse og finansielt, skriver Sartor og Drange i en pressemelding.

Tilbyr mange tjenester

Selskapene har utfyllende kompetanse, da Drange Maskin har bygget opp kapasitet og kompetanse på styring av større prosjekter, mens Sartor Maskin har større kapasitet og bredde i tjenestene.

Sartor & Drange blir en stor aktør i bergensregionen, som utfører tjenester innen tradisjonelt grunn- og maskinarbeid, sprenging, transport, vann- og avløpsforsyning, fjellsikring, betongarbeid, asfaltfresing, knuseverk, fundamentering og brønnboring, prosjekteringstjenester og landmåling.

Ser for seg å ansette flere anleggsfolk etter sammenslåingen

- Sartor & Drange oppstår av to sterke og veldrevne selskaper som har mål om å bli enda sterkere sammen og bli en ledende aktør i vår region. Vi har som klart mål å basere driften på egne ansatte med høy fagkompetanse. Vi er særlig stolte av å kunne samle så mange dyktige anleggsfolk. Ingen vil bli nedbemannet som følge av sammenslåingen og vi ser for oss å ha behov for flere dyktige ansatte etter fusjonen.

Powered by Labrador CMS