310 MILLIONER: Den nyeste kontrakten til Stangeland Maskin AS er på 310 millioner kroner. Foto: Espen Braata

Stangeland vant siste etappe

Tre lokale entreprenører var prekvalifisert, og denne gangen var det Stangeland Maskin AS som stakk av med kontrakten.

Publisert

Jobben er å bygge den siste store sykkelstamveien-kontrakten mellom Stavanger og Sandnes.

– De siste ukene har vi gått igjennom tilbudene til de tre deltagerne og kommet fram til at det tilbudet som har det beste forholdet mellom kvalitet og pris er tilbudet fra Stangeland Maskin AS, sier prosjektleder Kari Smådal Turøy.

Etter avgjørelsen er det en periode på minimum ti dager før kontrakten på 310.145.431 kroner kan signeres. På grunn av påsken er denne utvidet til 15 dager.

– Kort tid etter signeringen kan vi starte samhandling med entreprenøren, og går alt etter planen er oppstart i mai i år, sier prosjektlederen.

SYKKELSTAMVEI: Illustrasjonsbilde av den nye sykkelstamveien. Foto: Statens vegvesen

Disse tre var prekvalifisert:

• Stangeland Maskin AS

• Risa AS

• Bjelland AS

Den siste strekningen av totalt fire er 2,6 kilometer. Det skal bygges en stor betongbru over Helmer Hansensgate, ny undergang i Auglendsveien og innredning av den ferdig utsprengte sykkeltunnelen inngår i kontrakten, som er en utførelsesentreprise, med prekvalifisering og forhandling. I forbindelses med arbeidet vil det bli nedsatt fartsgrense og tidvis omlegging av trafikken på E39 forbi anleggsområdet og omlegging av gang- og sykkelveger inne i området.

Dette er siste etappe av Sykkelstamveien mellom Stavanger og Sandnes, som etter planen skal åpnes i 2026. I mai åpnes den nest siste etappen mellom Stavanger grense og Oalsgata i Sandnes, da kan 10 kilometer av den 13 kilometer lange Sykkelstamveien tas i bruk.

Powered by Labrador CMS