ØKER KAPASITETEN: LT200HPX har to-dekk forsikt (1,2 x 1,8 m) der fint materiale «bypasser» for å øke kapasiteten. Foto: Metso Outotec

To nye Lokotrack konknusere lansert

ØKER EFFEKTIVITETEN: Metso Outotec utvider sin Lokotrack mobile knuseserie med to nye modeller.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

DETALJERT: Knuseren kan leveres med vannspyling for støvdemping, og at det største conveyorbeltet er innebygd. Foto: Metso Outotec

Lanseringen skjedde på et digitalt arrangement i slutten av oktober, og de nye modellene er LT200HPX og Lokotrack LT220GP. Begge er mobile konknusere for produksjon av pukk og grus, og med 213 mm som maks størrelse på steinen som kommer inn i knusekammeret. Den finske produsenten hevder nyhetene er 30-50% mer effektive i produksjon sammenlignet med tidligere modeller. Maskinene er tilgjengelige fra nå, melder Metso Outotec.

Begge maskinen er bygget på samme chassis, og det omtales som robust. Forskjellene på maskinene er knusere og sikteløsningene, etc.

LT200HPX

Lokotrack LT200HPX er utstyrt med en to-dekk forsikt (1,2 x 1,8 m) der fint materiale «bypasser» for å øke kapasiteten. Brede conveyorbelter skal gi god flyt og god kapasitet til knuseren. Driften av knuserne er «direkte v-belt» som skal være svært gjerrig på forbruket.

I DRIFT: Lokotrack LT200HPX i full drift i forkant av presentasjonen i slutten av oktober. Foto: Metso Outotec

Metso Outotec påpeker spesielt at det er tenkt mye på service også, ved at store plattformer for å bevege seg trygt rundt på maskinen kan foldes og «pakkes sammen» under transport. Det er også lagt mye arbeid i enkel tilgang til områdene på maskinen hvor det trengs service og tilsyn.

LT200HPX kan kombineres med kjeftknuserne Lokotrack LT106 og LT116, og med Lokotrack ST3.8 og ST4.8 mobile sikteverk.

LT200GP

Den andre nyheten har flere av de samme funksjonalitetene og delene, men Lokotrack LT220GP har mer knusekraft og kan utstyres med en forsikt eller mates fra en belteløsning. LT220GP kan kjøres godt sammen med Lokotrack LT120/LT120E mobile kjeftknusere, og ST4.10 mobilt sikteverk for høykapasitets produksjon.

- Med disse nye modellene som har kapasitet på opptil 300 tonn i timen og 40 tonns transportvekt, får kundene flere valg fra Metso Outotec og mer fleksibilitet i vår konknuseserie, sier visepresident Kimmo Anttila i Lokotrack Solutions i Metso Outotec.

Service og deler

Som ledd i lanseringen, er også et utvidet service- og deleopplegg. Her får blant annet kunden ut fra sin maskin og sitt bruk, en liste med hvilke deler Metso Outotec mener kunden selv bør ha på lager. Dette har nok sine begrunnelser i pandemien som har gitt en del utfordringer, både på leveranser av maskiner og deler/komponenter fra underleverandører. Det er også «full garanti»-løsninger, og Metso har egne programmer for å bevare utstyret best mulig, tilgjengelighet for service og deler, driftssikkerhet og oppgraderinger av eldre utstyr.

Eget styresystem

Av øvrige detaljer kan nevnes at maskinene er utstyrt med en Cat C9.3B motor, og at behovet for hydraulikkolje er redusert til 215 liter. Styresystemet er Metso Outotecs eget som er utviklet for at det skal være enkelt i bruk, og selvfølgelig snakker godt med andre maskiner fra produsenten. Maskinene har også egen radiostyring for flytting av maskinen og for å kontrollere materen.

Powered by Labrador CMS