VERDENS FØRSTE: Volvo EC230 Electric, vist for første gang i verden på Arctic Entrepreneur på Gardermoen 5. april 2022. Foto: Klaus Eriksen

Verdensnyhet fra Volvo Maskin på Arctic Entrepreneur

GARDERMOEN: På standen til Volvo Maskin AS står det en verdensnyhet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Maskinen Volvo EC230 Electric er en 24,5 tonns batterielektrisk beltegraver som er serieprodusert ved Volvo-fabrikken i Sør-Korea.

Maskinen skal leveres til Walan Maskin AS etter konferansen, og Jessheim-selskapet er verdens første kunde av denne maskinen. Maskinen som står på Gardermoen, er også verdens første serieproduserte som kommer ut fra fabrikken i Korea.

Maskinen har vært i Norge i seks uker før utstillingen, og er testet ut i Østfold. Den har 264 kW batteripakke (600 V-system), samme type batterier som Volvo benytter på sine elektriske lastebiler og busser. Driftstid er 5-6 timer, og lading i hurtiglader er 80 minutter fra 0-90%. Lading i vanlig ladestasjon er ni timer.

Volvo Maskin AS vil motta drøyt 30 slike maskiner i 2022, og håper på det dobbelte i 2023. Den store batterigraveren er basert på en standard Volvo EC220-graver, og alle komponenter som ikke har med den elektriske driften å gjøre, er samme som på 220-broren.

Dig Assist (Topcon) med Active Control, er standard på de elektriske beltegraverne. Kunden velger selv skuffer og type tiltrotator. Walan Maskin har valgt SMP på tilt og skuffer.

Powered by Labrador CMS