INTERESSE: Ronny Kvesetberg foran Swepac-vibroplatene som var «pakket» inn med folk.

Vibroplater på batteri

Entrack AS presenterte en batteridreven vibroplate fra Swepac på NNBA i Tromsø.

Publisert Sist oppdatert
STORE MERKER: Kobelco beltegravere og Ljungby hjullastere er to andre og store agenturer som er viktige for Entrack AS.

Selskapet er etablert med avdeling i Nord-Norge i Ballangen, og utstillingen NNBA i Tromsø var selvskreven å delta på. På standen var det masse utstyr, men noe av de kanskje mest spennende var fra Swepac. Produsenten kommer nå med to modeller batteridrevne vibroplater, F82B og F92B (tallene indikerer kg) med 430 mm og 500 mm bunnplate og 15 kN sentrifugalkraft med 90 Hz frekvens.

- Swepac er noe vi satser på, og de batteridrevne modellene er spennende, sier salgssjef for deler og utstyr, Ronny Kvesetberg.

Bare så det er nevnt, Swepac har ytterligere 20 modeller vibroplater opptil 500 kg og 700 mm bredde på bunnplaten, samt noen stampemodeller.

Ny hytte

Entrack fremhevet også den nye generasjon X Performance-hytten som er på Kobelco-gravemaskinene som leveres nå. På standen sto blant annet en SK300LC-11 med denne nye hytta.

OPPGRADERT: Hytta på en SK300LC-11 med X Performance hytte, siste skrik fra Kobelco.

- Hytta er fullstendig ny med høy komfort og en rekke oppgraderinger med fokus på ergonomi og løsninger som er enkle å manøvrere i, sier Kvesetberg.

Ljungby-region

Sist, men ikke minst, spesielt i Nord-Norge, skal nevnes de svenske hjullasterne Ljungby som Entrack har agenturet på. Det går mange Ljungby i nettopp nord, der de ofte benyttes til oppdrag som tøff brøyting. Ljungby har aldri spart på stål og konstruksjoner i sine maskiner som rett nok får en liten ekstra prislapp på grunn av oppgraderingene. At maskinene er populære i brøyting, kan nok også tilskrives at de går i 50 km/t.

- Også i motbakkene, sier Ronny Kvesetberg og smiler.

Han testet det nemlig selv da kan kjørte maskinen til NNBA-utstillingen, og der tungbilene slet i motbakkene «gønnet» Ljungby-maskinen på i 50 km/t.

Ljungby leveres i 8 modeller med driftsvekt fra 9,5 tonn til 32 tonn, og tippvekt fra 6,5 tonn til 24 tonn.

Powered by Labrador CMS