En kilometer av den over fire kilometer lange Hundorptunnelen (markert med rødt) må graves opp. Over 500 billass med pukk og asfalt må erstattes.

AF må grave opp igjen pukken i ny tunnel

Over 500 billass med asfalt og pukk må fjernes fra Hundorptunnelen som AF Gruppen bygger for Statens vegvesen på ny E6 i Gudbrandsdalen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

- Prøver vi har tatt av pukken viser at kvaliteten er for dårlig, forteller Øyvind Moshagen, som er prosjektleder i Statens vegvesen for nye E6 i Gudbrandsdalen, til NRK.

Vegvesenet frykter pukken kan forårsake telehiv over en strekning på en kilometer i den 4,3 km lange tunnelen. Derfor må stein ned til en halv meters dybde (ca. 6000 m3) og lagt asfalt (ca. 600 m3) fjernes. Etter at alt er fjernet må tilsvarende mengde fraktes inn i tunnelen igjen.

Etter det NRK opplyser har AF og Vegvesenet kranglet i månedsvis om kvaliteten på pukken. AF er ikke enige i byggherrens vurdering:

– Våre faglige eksperter, blant annet Sintef, mener at forsterkningslaget både teknisk og kvalitetsmessig er mer enn godt nok, skriver AF-gruppen i et brev til Vegvesenet.

Nå har imidlertid AF begynt å fjerne steinmassene. Men regningen vil de ikke ta.

– Vi krever merarbeidet dekket av Vegvesenet, skriver AF Gruppen i brevet som NRK har fått tilgang til.

Powered by Labrador CMS