CAT D5: Den nye Cat-dozeren kan leveres med flere skjær, blant annet et hvor bredden kan reguleres og det er lettere å komme til på trange områder.

Cats nye D5 er klar

Caterpillar er i full gang med å forenkle betegnelsene på sine dozer-modeller. I fremtiden får dozerne D-betegnelser som går fra D1 på den minste til D11 på den største. Nå er modellen D5 klar for levering.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

De som var på Bauma i april 2019 fikk se prototypen på nye D5 som nå erstatter D6N.

Hittil har Caterpillar i tillegg til N-betegnelsen også benyttet bokstavindikatorene K og T på dozerne i 6-serien. Faktisk var hele tre modeller tilknyttet D6-betegnelsene før endringene.

Undervurdert maskin

- Erstatteren D5 er etter min vurdering i en størrelse som er undervurdert i det norske markedet. Faktisk ser jeg på D5-dozeren som en konkurrent til gravemaskinen i spesielle jobber hvor det skal flyttes masse, sier Ole-Petter Holene hos Pon Equipment.

NY HYTTE: Ny redesignet hytte har økt vindusarealet med 15% og gir føreren 30% bedre sikt mot skjæret.

Det gjelder for eksempel arbeid på golfbaner, eller når anleggsgartnere eller mindre entreprenører skal bygge parkanlegg, anlegge sykkelstier eller mindre veier. Dozeren kan trekke inn skjæret slik at bredden reduseres, den «produserer 100 ganger mer enn en gravemaskin», og den er meget enkel å flytte.

Nylanseringen

Nykommeren D5 har ifølge Caterpillar fått et bredt utvalg av brukervennlige teknologifunksjoner, og i tillegg mer kraft for dosing og tilting.

Den er utstyrt med helautomatisk 3-trinns girkasse, har Steg V-motor på 127 kW (170 hk) og driftsvekten er i området 17,8 til 19,2 tonn. Kapasiteten på dozerbladet varierer fra 3,5 m3 til 4,3 m3 avhengig av fire utstyrsvalg.

Den redesignede førerhytta gir mer plass, har flere seter og kontrolljusteringer og er nå utstyrt med en 254 mm berøringsskjerm.

Sikten er forbedret med 15% mer glassflate og med 30% bedre sikt fremover til skjæret. Teknologitilbudet har integrert Cat Grade fra fabrikk med 3D og med automatisk skjærløft for å opprettholde ønsket skjærbelastning. I tillegg leveres den med trepunkts ripper.

Powered by Labrador CMS