Fra overleveringen av maskinene, fra venstre produktsjef Yoshihiro Kobayashi, Komatsu Europe, salgssjef Kjell Kåre Espedal, Hesselberg, Heidi Settemsdal, kvalitet-, miljø- og HMS-sjef i Cramo AS og adm. direktør Finn Corwin, Hesselberg Maskin.

Cramo først med hybridgravere i utleieparken

Cramo vil være ledende på miljø i utleiebransjen. Derfor er selskapet først med to Komatsu HB215LC-2 hybridgravere i utleieparken. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

De miljøvennlige 23-tonnerne ble mandag 1. september overlevert Cramo-avdelingen i Smalvollveien i Oslo.

- Kundene krever smarte og miljøvennlige løsninger, og vi i Cramo arbeider kontinuerlige med å kunne tilby miljøvennlig og drivstoffgjerrig utstyr, sa Heidi Settemsdal, kvalitet-, miljø- og HMS-sjef i Cramo AS under overleveringen av beltegraverne der produktsjefen for Komatsus «Hybrid Europe», Yoshihiro Kobayashi, også var til stede.

En god dag

- Dette er en god. Det gleder meg at Cramo har valgt vår hybridmodell. Jeg må også gi ros til Hesselberg Maskin som topper vår Europa-statistikk over solgte hybridgravere, sa Kobayashi.

Komatsu har til nå solgt 164 hybridgravere i Europa, og Hesselberg Maskin topper med 24 solgte maskiner. På verdensbasis har Komatsu solgt 2892 hybridmaskiner.

Cramos hybridmaskiner som har samme utleiepris som en «tradisjonell» gravemaskin, er miljømalt i grønt og dekorert med blomster.

3. generasjon

Valget av Komatsu, med Hesselberg Maskin som leverandør, bygger på at den japanske produsenten har plassert seg i førerstolen på verdensmarkedet med gjennomprøvd hybridteknologi på gravemaskiner.

Første generasjon ble lansert for 15 år siden og solgt i Asia. Med driftserfaring fra noen hundre maskiner i Japan og Kina, ble 2. generasjon lansert på verdensmarkedet i 2011. Tredje generasjon Komatsu hybrid kom med modellen HB215LC-2 i år, og det er to av denne modellen Cramo har kjøpt.

Tall fra Komatsu viser at hybridmaskiner går med opptil 20% mindre drivstofforbruket enn en tradisjonell gravemaskin.

Stolthet

- Vi er stolt av at Komatsu leder utviklingen når det gjelder hybridteknologi, og at Cramo har valgt å satse på Komatsu og Hesselberg når utleieselskapet nå introduserer hybridgravere i utleieparken, sier adm. direktør Finn Corwin hos Hesselberg Maskin.

Se også reportasje i Anlegg&Transport nr. 8 2014.

 

 

Nyansatt salgs- og markedssjef i Hesselberg Maskin, Petter M. Berge, var også til stede ved overleveringen.
Powered by Labrador CMS