HYTTA: Bildet viser den nye hytta på 25-tonneren, med større plass innvendig og mer glass til glede for føreren.

Doosans nye hjullastere

Nå er det oppgradering av hjullasterserien som står på programmet hos Doosan. Det starter med modellen DL420-7 Steg V i 22-25 tonnsklassen.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Vi er varslet om at de nye hjullasterne kommer, men som alt annet i denne tiden er det blitt forsinkelser. En ting er imidlertid sikkert, den nye serien vil være med på å løfte oss ytterligere i hjullastermarkedet, sier daglig leder Tor Anders Høgaas hos importør Rosendahl Maskin AS.

Den nye maskinen

Den nye serien som starter med modellen DL420-7, har en skuffekapasitet på 4.5 m³, tippelast på 18,7 tonn og en rekkevidde på skuffen på 8,9 meter. Maskinen er bygd for høy kapasitet og oppgis å ha 7% større produktivitet enn forgjengeren.

NYKOMMEREN: Doosans nye designløft har gitt den nye 25-tonneren DL 420-7 et tiltalende utseende, men fremfor alt også økt arbeidskapasitet.

Motoren er Scanias sekssylindrede DC13 Steg V med 257 kW (345 hk) v/1800 o/min. og maks. dreiemoment på 2196 Nm v/1100 o/min. Uten behov for EGR er drivstoffreduksjonen på 5% fra tidligere modell.

Design og hytte

Doosan har lagt mye arbeid i både utvendig design og samtidig skape en større arbeidsplass for føreren i den nye hytta. Alle operasjoner er integrert i armlenet og alle funksjonen gjengis i en 8-tommers skjerm. Setet er Grammer Actimo XXL med mulighet for justering alle veier og i høyden.

Videre er glassarealet i hytta økt med 14% sammenlignet med forgjengeren DL420-5. Bakrutespeilet er økt i størrelse og bevegelighet, og maskinen kan også fås med integrert veiesystem og regulerbart motvekt. Det er montert LED-lys rund baut.

Større og mindre lastere

Den nye Doosan-hjullasterserien vil bli oppgradert både med mindre og større maskiner.

- Vi har solgt mest av den tyngste modellen Doosan DL450 og gleder oss selvfølgelig til også denne kommer i ny versjon. I tillegg er også de minste hjullasterne av meget stor interesse, sier Høgaas.

Powered by Labrador CMS