Fords nyutviklede pustemaske, Powered Air Purifying Respirator, for helsepersonell.
Fords nyutviklede pustemaske, Powered Air Purifying Respirator, for helsepersonell. (Foto: Ford)

Ford lager masker, og frakker av kollisjonsputer

Ford utvider produksjonen av medisinsk utstyr: Nyutviklede beskyttelsesmasker og smittefrakker laget av kollisjonsputemateriale.

Ford utvider sin produksjon av medisinsk utstyr for helsepersonell som jobber i førstelinjen, og pasienter som kjemper mot koronaviruset.

I løpet av de siste ukene har Ford produsert mer enn 3 millioner ansiktsvisirer ved sin fabrikk i Plymouth i Michigan, USA. Nå starter konsernet også produksjon av avanserte og nyutviklede heldekkende beskyttelsesmasker med egen pustehjelp (såkalt PAPR - Powered Air Purifying Respirator) for helsepersonell.

Disse skal settes sammen ved Fords Vreeland-fabrikk i Michigan. De skal kunne lage mer enn 100.000 av de heldekkende pustemaskene.

Ford-ansatte syr beskyttelsesfrakker av kollisjonsputemateriale. Foto: Ford

- Vi visste at for å gjøre vårt i kampen mot koronaviruset måtte vi yte vårt maksimale og samarbeide med eksperter for å utvikle helt nødvendig medisinsk utstyr fort. Bare i løpet av de tre siste ukene har vi ved hjelp av vår unike produksjonserfaring og innkjøps- og utviklingskompetanse startet produksjonen av medisinsk beskyttelsesutstyr, og bidratt til å øke produksjonen og tilgjengeligheten av respiratorer, sier vice president, Ford Enterprise Product Line Management, Jim Baumbick.

Smittefrakker laget av kollisjonsputer

De nyutviklede PAPR-maskene er et samarbeid med 3M. Ford bruker blant annet teknologi fra seteventilasjonen i pickupen Ford F-150.

3M og Ford vil donere alt de tjener på salg av PAPR til veldedige organisasjoner som deltar i kampen mot koronaviruset.

Ford har også i et samarbeid med Joyson Safety Systems tatt i bruk materialet som brukes i kollisjonsputer for å utvikle smittefrakker til helsepersonell - som kan brukes opptil 50 ganger.

Forrige uke ble det produsert 75.000 slike frakker. Målet er å produsere 1,3 millioner smittefrakker innen juli.

Produksjon av koronatester og respiratorer

Ford har også brukt sin ekspertise på masseproduksjon til å hjelpe selskapet Termo Fisher Scentific med å tredoble sin produksjon av koronatester – med oppstart fra neste uke.

En del av Fords fabrikk i Rawsonville i Michigan er i ferd med å bli ombygget for å kunne produsere respiratorer. I et samarbeid med GE Healthcare skal det produseres hele 50.000 respiratorer der før 4. juli. Også ved Fords fabrikk i Dagenham i Storbritannia gjøres det forberedelser for produksjon av respiratorer.

Forsiden nå