Først med fem NCAP-stjerner

Først med fem NCAP-stjerner

Nye Ford Transit Custom er det første kjøretøyet som har oppnådd fem stjerner fra Euro NCAP i sin klasse.

«Årets internasjonale varebil 2013» fikk en totalscore på 77% etter å ha vært gjennom Euro NCAPs nye kollisjonstest for tyngre kjøretøy. Samtidig oppnådde den klassens beste resultat for beskyttelse av barn med 90%, 84% for beskyttelse av voksne og 71% for sikkerhetsutstyret.

Filskiftevarsler og nødhjelpsassistanse

Ford mottok Euro NCAPs pris for avansert sikkerhetsteknologi for filskiftevarsling, og en pris for avansert sikkerhetsteknologi for Ford SYNC med nødhjelpassistanse.

Filskiftevarslingen sender en vibrering gjennom rattet som en advarsel til sjåføren om at bilen utilsiktet er i ferd med å forlate sitt kjørefelt.

Ford SYNC med nødhjelpassistanse sørger for at Transit Custom automatisk kontakter den lokale redningstjenesten på det språket der bilen befinner seg, dersom kjøretøyet utsettes for en ulykke. Det bruker dessuten informasjon fra bilens GPS, kart og mobilt nettverk for å fortelle redningstjenesten hvor ulykken har funnet sted.

Beskytter fotgjengere

- Euro NCAPs pris for avansert sikkerhetsteknologi anerkjenner nytt sikkerhetsutstyr på høyeste nivå, og Ford er den første bilprodusenten som er premiert for et kjøretøy som er testet i dette segmentet, sier Andre Seeck, president for Euro NCAP.

Varebilen er konstruert med en rekke nøye utformede løsninger i fronten for å beskytte fotgjengere. Samtidig er det den første Ford Transit som er tilgjengelig med et forbedret sikkerhetssystem med blant annet oppblåsbare sidegardiner som beskytter dem som sitter i forsetene.

- Med så omfattende beskyttelse av både dem som sitter i kjøretøyet og fotgjengerne setter Ford Transit Custom uten tvil en ny standard. Det er hyggelig å kunne fastslå at forbrukere som ønsker å kjøpe en varebil med 5 sikkerhetsstjerner fra Euro NCAP kan gjøre det nå, sier Michiel van Ratingen, generalsekretær i Euro NCAP.

Forsiden nå