LiuGong 855N får den nye akselen fra Joint Venture-selskapet ZF Liuzhou Axle Co. Ltd.
LiuGong 855N får den nye akselen fra Joint Venture-selskapet ZF Liuzhou Axle Co. Ltd.

Første aksel fra Joint Venture-selskap

Kinesiske LiuGong og tyske ZF har produsert sin første aksel sammen, gjennom Joint Venture-selskapet ZF Liuzhou Axle Co. Ltd.

Første eksemplar av hjullaster-akselen AP3000 var ferdig produsert 9. juni i år. JV-selskapet så dagens lys i september 2012, med focus på hjullasteraksler til markeder som er under utvikling. Det nye selskapet er lokalisert i samme by som LiuGong, nemlig Liuzhou. Målet er å produsere mer enn 30.000 aksler i året innen 2018.

Dette er ikke første gangen ZF og LiuGong samarbeider: I 1995 startet de Liuzhou ZF Machinery sammen, for å produsere transmisjoner og reservedeler. Dette selskapet har levert girkasser til LiuGong og andre maskinprodusenter i årevis.

- Liuzhou ZF Machinery har vært et eksempel på vinn-vinn i industrien i mange år. I dag har vi kommet til en milepæl med vårt nye Joint Venture-selskap, ZF Liuzhou Axle. Jeg er veldig fornøyd med å avduke vår nye AP3000-aksel, sier Wang Xiaohua, styreleder i LiuGong.

AP3000 er hovedsakelig bygget for 5- og 6-tonns hjullastere. LiuGong opplyser likevel at deres 855N (16,5 tonn) er den første hjullasteren som blir utstyrt med akselen.

Forsiden nå