Selger Sjur Wethal i Nasta AS (t.v.) gratulerer maskinfører Tor Hansen med ny gravemaskin - en Hitachi ZX 490LCH - ved overleveringen på Kolbotn 20. juni 2016. (Foto: Hans Kristian Barbøl)
Maskinen ble fraktet av Bull Trans Oslo AS. (Foto: Hans Kristian Barbøl)
Maskinfører Tor Hansen (f.v.), selger i Nasta, Sjur Wethal og Morten Gultvedt venter spent på at 490-en skal bli kjørt av maskinhengeren. (Foto: Hans Kristian Barbøl)
Gamlemaskinen - en Hitachi ZX 520LCH - skal brukes noen uker til av Morten Gultvedt Entreprenør AS før den leveres til Nasta AS i innbytte. (Foto: Hans Kristian Barbøl)

Liker å ha en stor maskin

KOLBOTN (AT.no): Daglig leder Morten Gultvedt i Morten Gultvedt Entreprenør AS har mottatt en ny Hitachi ZX 490LCH-6 gravemaskin. Den skal brukes til grunnarbeider.

- Vi har hatt store maskiner i 15 år, og vil til enhver tid ha en 50-tonner i maskinparken. Det ideelle å laste med, er 35-40 tonns gravemaskiner. Men vi får gjort store grunnarbeider raskere med en 50-tonner, som vi også bruker til å laste med, sier Gultvedt.

AT.no var tilstede da ny-maskinen ble overlevert fra Nasta AS til Gultvedt på et boligprosjekt på Kolbotn i Akershus.

Det er maskinfører Tor Hansen skal kjøre 490-en:

- Den har bedre komfort og er mer kompakt enn forgjengeren. Jeg gleder meg til å begynne å bruke denne maskinen, sier han fornøyd.

Entreprenør-bedriften skal levere inn den gamle stor-maskinen, en Hitachi ZX 520LCH, som en del av kjøpsavtalen med Nasta.

- De kanskje største forskjellene mellom maskinene, er at den nye har berde kjørekomfort og er mer kompakt utvendig. I tillegg til komforten, liker jeg hydraulikk-systemet veldig godt, sier Hansen, som har kjørt for Gultvedt i 22 år.

Fakta om ZX 490LCH-6:

Motor: 6-sylindret Isuzu-motor på 9,84 liter. Effekten er 270 kW og maksimalt dreiemoment er på 1435 Nm.
Hydraulikksystem: To pumper som hver pumper 400 liter per minutt.
Vekt: 49.300 til 51.200 kg
Skuffe: Maskinen til Gultvedt ble levert med en 2,8 m3-skuffe fra Klepp Mek.
Se brosjyre med alle fakta om nye ZX 490LCH-6 her.

Forsiden nå