EL-DUMPER: Salgssjef Jon Ølstad (t.h.), Malleus Maskin AS og innkjøpsleder i Øst-Riv AS, Benn Solstad som er ankommet for å hente el-dumperne.
EL-DUMPER: Salgssjef Jon Ølstad (t.h.), Malleus Maskin AS og innkjøpsleder i Øst-Riv AS, Benn Solstad som er ankommet for å hente el-dumperne. (Foto: Hans Fossum)

Mini-dumper med el-drift

LIER: Malleus Maskin AS, i Lier (Viken) utvider produktspekteret med el-drevne mini-dumpere og dumperhengere for traktorer/hjulgravere.

EGENSKAPER: Daglig leder Kai Moen, Malleus Maskin AS, demonstrerer «høydeegenskapene» til Twinca ES-800. Foto: Hans Fossum
Daglig leder Kai Moen, Malleus Maskin AS, viser dumperhengeren DVG 80 som er tilpasset hjulgravere. Foto: Hans Fossum

El-dumperne produseres av danske Twinca AS og omfatter modeller med lastekapasitet fra 500 til 800 kg. Malleus har allerede levert tre ES-800-modeller med lastekapasitet på 800 kg.

Holder ett skift

Øst-Riv AS i Asker (Viken) har kjøpt to ES-800 som firmaet har satt i drift på en rivejobb i Oslo. Asker-firmaet har allerede ett års erfaring med den danske el-dumperen som er leid fra et utleiefirma.

ES-800 med sakslift veier 503 kg, og har to 12V/150Ah-batterier som skal gi 8-timers driftstid. Ladetiden er 6 timer, og batteriene skal tåle 800-1000 oppladninger.

Mini-dumperen er 2,27 m lang, 0,9 m bred og 1,14 m høy og egner seg dermed godt for rivejobber innendørs. Dumperen har en løftehøyde på 3,03 m og maks tipphøyde på 1,25 m. Det innebærer at dumperen kan tippe i containere når disse står på bakken.

6,5-9,5 tonn

Dumperhengerne Malleus nå tilbyr, produseres av Nordic Machine System (NMS) i Estland, og serien omfatter
en- og to-akslede modeller med lastekapasitet på 6,5/8/9,5 tonn og med Hardox 450 i «kassa». Dumperserien omfatter modeller både med og uten baklem. Modellen DVG 80 med egenvekt på 1,75 tonn og lastekapasitet på 8 tonn er spesialkonstruert for hjulgravere, og har «dumper-formet» kasse uten baklem.

Rekordår

Daglig leder i Malleus Maskin AS, Kai Moen, opplyser at firmaet omsatte for 107 mill. kroner i 2019. Det er rekord og ca. 5% mer enn i 2018. Nå «jakter» firmaet etter flere medarbeidere.

- Ja, vi trenger flere folk, i første omgang en deleselger og en servicemekaniker, sier Moen.

Forsiden nå