NCC stanset alt arbeid i Norden

NCC stanset alt arbeid i Norden

I dag, onsdag 4. september, stanset samtlige ansatte i NCC i Norden arbeidet i en halv time.

Dette gjorde de for å sette fokus på sikkerhet. NCCs Awareness Day skal være en dag for refleksjon over helse, miljø og sikkerhet.

De ansatte brukte stopptiden i dag på å drøfte risikoer på arbeidsplassene, hvordan sikkerheten og arbeidsmiljøet kan økes og hvordan holdningen til en sikker arbeidsplass kan bli enda bedre.

I NCC-konsernet har antall arbeidsulykker blitt redusert med 29% de siste 1,5 årene. En årsak er økt fokus på sikkerhet. Awareness Day gjennomføres for tredje år på rad, skriver NCC i en pressemelding.

Sikkerhet viktigst 

- Det er svært gledelig at antall arbeidsulykker er redusert. Diskusjonene vi har i dag i løpet av Awareness Day er et viktig verktøy i den pågående prosessen og i det kontinuerlige arbeidet som kreves for å øke sikkerheten på våre arbeidsplasser. Vår visjon er null ulykker, sier adm. direktør og konsernsjef i NCC, Peter Wågström.

Klokken 09.00 i dag ble det tatt det en pause i arbeidet på flere tusen prosjekter i hele konsernet, og alle ble samlet for å drøfte hvordan sikkerheten kan forbedres, inklusive underentreprenører og konsulenter. Målet er å komme frem til helt konkrete forslag til hvordan sikkerheten kan forbedres.

Det er utarbeidet et forslag til diskusjonspunkter, og alle ansatte ble oppfordret til å mene noe om hvordan sikkerheten ivaretas på deres arbeidsplass.

- Vi ønsker å engasjere alle i dette arbeidet. Arbeidsmiljø og sikkerhet er det viktigste for NCC, og den enkelte ansattes motivasjon og holdninger til dette er avgjørende for at vi skal lykkes, sier Kjetil Tonning, KS-/HMS-sjef i NCC Construction.

Forsiden nå