NY: 38-tonneren R 938 er en av syv nye gravemaskiner (22-45 tonn) fra Liebherr. 

Ny generasjon Liebherr-gravere

Liebherr begynte byggingen av sin Bauma-stand for et halvt år siden. I «Liebherr-landsbyen» på 14.000 m2 skal det vises 60 maskiner - flere av dem nye.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Blant annet skal det vises syv nye gravemaskiner fra 22-45 tonn. Prototypen på den nye hjulgraveren A 913 (14-15,5 tonn) vises også.

Ifølge Liebherr er økte krefter, høyere produktivitet og økt førerkomfort stikkordene for modellene i den nye 8-generasjonen gravemaskiner.

R 934 (35 tonn) og R 938 (38 tonn) er blant nykommerne. Duoen har Steg V-motorer på henholdsvis 272 hk og 299 hk. 35-tonneren har skuffekapasitet på 1-2,5 m3 og «storebroren» 1-3 m3.

Begge har økte gravekrefter sammenlignet med forrige generasjon. God sikt fra rommelig førerhytte, komfortabel førerstol, god ergonomisk plassering av spaker og brukervennlig 7 tommers skjerm, byr også nykommerne på. LED-lys og kameraer bak og på sidene gir god sikt over hele arbeidsområdet, ifølge Liebherr.

Ny hjulgraver

A 913 er den nye hjulgraveren som blir vist som prototyp. 14-15,5-tonneren som er markedsklar neste sommer med Steg V-motor på 129 hk, er en kompakt maskin med 4-hjulsstyring og hundegang.

NY: 38-tonneren R 938 er en av syv nye gravemaskiner (22-45 tonn) fra Liebherr. 
OVERVÅKNING: Det nye «assistentsystemet» for store hjullastere skiller mellom personer og «døde» gjenstander. Integrert i systemet er automatisk måling av dekktrykk.

Nykommeren med 2,55 m bredde på undervogna, støttelabber og dozerblad, har justerbar (delt) bom på 4,65 m og stikke på 2,25 m. Det fleksible styresystemet, liten svingradius, kompakte mål og krefter «så det holder», gjør hjulgraveren godt egnet for tunge tak på trange arbeidsområder, heter det.

Komfortabel førerhytte og 360 graders kameraovervåking byr også nykommeren på.

Intelligent overvåkning

Liebherr introduserer også hva de kaller et intelligent overvåkningssystem for sine store XPower hjullastere.

Om personer eller gjenstander står bak maskinen, vil dette markeres på førerens skjerm i førerhytta, ledsaget av lydvarsling.

Det intelligente ved «assistentsystemet» er ifølge Liebherr at det automatisk varsler om det er en person eller «døde» objekter som befinner seg bak maskinen.

Integrert i «assistentsystemet» er også automatisk måling av lufttrykket i dekkene. Nytt også er et intuitivt styresystem som blir tilgjengelig på store og mellomstore hjullastere.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS