Politiet holdt tilbake flere vogntog

Betjenter fra Lørenskog lensmannskontor rykket ut til Bring Frigo AS' terminal på Skårersletta 45 etter tips om at flere utenlandske vogntog ikke hadde godkjente vinterdekk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Politiet meldte på Twitter: "En patrulje holder igjen 10 vogntog på godsterminal - Lørenskog pga. formentlig slitte dekk. Biltilsynet på vei med ekspertise og myndighet!"

Plassen utenfor Bring-terminalen ble etter hvert befolket av representanter fra politi, Statens vegvesen og norsk presse på søk etter dekk som ikke var i orden. I tillegg til disse en del sjåfører og tralleeiere som var misfornøyde med å bli holdt tilbake.

Etter endt dekkjakt ble fasiten at én trekkvogn og tre traller fikk forbud mot å kjøre inntil ett eller flere dekk var byttet ut med godkjente dekk.

- Vi rykket ut etter tips. Fordi vi ikke hadde kunnskap nok selv om dekkene, måtte vi tilkalle kontrollører fra Statens vegvesen. Mens vi ventet på at de skulle komme holdt vi flere vogntog tilbake, sier betjent Vebjørn Bugge.

Det var flere vogntog som kjørte før politiet tok kontroll over utkjøringen av plassen på formiddagen fredag 30. januar. Dette opplyser politiet til AT.no.

 

 

Denne portugisiske trekkvogna skulle frakte fisk til Bilbao. Den turen ble utsatt til det ble satt godkjente dekk på tralla.
Her har inspektør Bjørn Uno Rogneby i Statens vegvesen nettopp utfordret den portugisiske sjåføren å vise merker på dekkene som viser at de er godkjent for bruk på vinterføre. På grunn av språkproblemer gjorde ikke sjåføren noe.
Denne trekkbilen fikk kjøreforbud på grunn av feil dekk.
Powered by Labrador CMS