Rekordmange påmeldte lag i årets Scania Top Team

Rekordmange påmeldte lag i årets Scania Top Team

Scania Top Team 2013 er i gang. Nå har 41 norske lag fullført første del av en omfattende teoriprøve - hvor de fem beste kvalifiserer seg til landsfinalen i Trondheim, 9. mars.

 - Målet er å ha et norsk lag i verdensfinalen i Södertälje i november, forteller Frode Neteland, administrerende direktør i Norsk Scania AS.

Da påmeldingsfristen gikk ut, og en omfattende teoriprøve ble sendt ut i slutten av januar, var det totalt 44 påmeldte lag fordelt på Scanias 47 servicepunkter i Norge. Av disse leverte 41 lag svar på den innledende teorirunden - og er nå i gang med andre teorirunde. Når klinten er skilt fra hveten, står det igjen fem lag som skal konkurrere i den norske finalen, som finner sted på Scanias nye anlegg i Trondheim den 9. mars.

Verdensfinale i Södertälje

Vinnerlaget i den nasjonale finalen skal representere Norsk Scania AS i en av de tre europeiske finalene i Koblenz, Tyskland i september og oktober. Om alt går Norges vei under regionfinalen, blir et norsk lag å se i den store verdensfinalen i Södertälje, 21.-24. november.

- Vi er særdeles fornøyd med den rekordhøye deltagelsen. I forrige runde i 2011, oppnådde det norske laget, «Dieselkameratene» fra Narvik, å gå helt til verdensfinalen - og tok hjem en svært hederlig syvende plass i verdensfinalen. I år er målet nok en gang et norsk lag i verdensfinalen, sier Neteland.

Konkurransen motiverer

«Dieselkameratene» er selvsagt påmeldt igjen i år, og vil møte betydelig konkurranse fra de andre lagene fra Scanias servicepunkter.

- Vi har 505 mekanikere, deriblant 72 lærlinger, i organisasjonen i dag - og vi jobber aktivt med å utvikle og vedlikeholde kompetansen i organisasjonen. Vi har økt kapasiteten ved vårt kompetansesenter, og 450 mekanikere skal gjennom tekniske kurs i første halvår 2013. Dette er like mange som var gjennom i hele 2012. Top Team-konkurransen er viktig og motiverende, en konkurranse hvor våre servicemedarbeidere virkelig får satt all sin kunnskap og samarbeidsevne på prøve, avslutter Neteland.

Forsiden nå