Lastebileierne med Geir A. Mo i spissen krever handling fra myndighetene.
Lastebileierne med Geir A. Mo i spissen krever handling fra myndighetene.

Sjåfører lever i frykt

Fire av ti lastebileiere i NLF har opplevd kriminelle handlinger som ran og tyver. Nå krever NLF tiltak i form av flere døgnhvileplasser.

Bare halvparten anmeldes grunnet lav tiltro til politiet.

NLFs adm. direktør Geir A. Mo ber myndighetene om snarest å legge frem en nasjonal plan for døgnhvileplasser.

- Det kan ikke være sånn at en hel yrkesgruppe skal føle seg utrygge og truet i arbeidshverdagen. Det er helt utrolig at Norges trafikknutepunkt for godstrafikk, Oslo, ikke har en eneste døgnhvileplass og at det i hele Norge kun finnes 15 godkjente døgnhvileplasser, understreker Lastebilgeneralen.

I fjor høst gjennomførte Norges Lastebileier-Forbund (NLF) en medlemsundersøkelse i samarbeid med If Skadeforsikring. Her kom det fram tall om at dieseltyveri er dagligdags og utgjør den største andelen av tyveriene med 64%. 3% av lastebileiere har erfart kriminelle forhold av enda mer alvorlig grad, som vold, overgrep og utpressing.

Kun 22% av norske lastebileiere opplever at norske døgnhvileplasser er trygge, uavhengig av landsdel. Men ifølge undersøkelsen er det særlig på Østlandet og Sørlandet de kriminelle forholdene foregår.

Han får støtte av If som mener at flere godkjente døgnhvileplasser er et avgjørende bidrag for yrkessjåførers arbeidsmiljø og for trafikksikkerhet generelt.

Forsiden nå