Tunnelen blir ca. 1450 meter lang.

Spansk selskap tildelt Harstadåstunnelen

Entreprenørselskapet Aldesa er tildelt oppdraget med å lage tunnelen gjennom Harstadåsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Det er det spanske entreprenørselskapet Aldesa construcciones S.A. som får jobben med å bygge den 1450 meter lange Harstadåstunnelen under Harstad sentrum.

Harstadåstunnelen er det største delprosjektet i veiprosjektet Harstadpakken, og skal redusere gjennomgangstrafikken i sentrum med minst 40 prosent.

Tilbudene

Anleggsarbeidet er forventet å starte i løpet av mai/juni og vil ta drøyt tre år å fullføre. Tunnelen skal etter planen stå ferdig høsten 2019.

Seks entreprenørselskap ville bygge tunnelen, og etter en nøye kontrollregning av alle tilbudene som kom inn, ble det klart at det var den spanske entreprenøren Aldesa som leverte det laveste tilbudet.

Disse entreprenørene leverte tilbud innen fristen:

  • Skanska AS, 235.570.046 kroner
  • Veidekke Entreprenør AS, 272.219.887 kroner
  • NCC Construction AS, 252.264.410,98 kroner
  • Aldesa Constructions SA, 218.404.113,19 kroner
  • Leonhard Nilsen og Sønner AS (LNS ), 239.268.146,96 kroner
  • AF Gruppen ASA, 239.363.946 kroner

Grundige selskapsvurderinger

I tillegg til kontrollregning av tilbudet er det gjort grundige vurderinger av selskapet og de prosjektene de har satt som referanseprosjekt:

- Vi ønsket å være så sikker som mulig på at vi velger en entreprenør som vil gjøre en god jobb for oss, derfor har vi gjort grundige finansielle vurderinger av selskapet og også besøkt aktuelle referanseprosjekt i Spania, sier Hans-Arne Haugland, prosjektleder i Harstadpakken.

Resultatet av vurderingene er at Aldesa innstilles som entreprenør, og nå orienteres resten av tilbyderne om dette.

- Tildelingsbrevet er sendt ut, og nå vil det løpe en 10 dagers klagefrist, før vi da eventuelt kan signere en kontrakt og starte arbeidet, sier Haugland.

Powered by Labrador CMS