De store vei, tunnel og jernbaneutbyggingene langs Mjøsa er en god indikator på høy anleggsvirksomhet i Norge. AF/Rognerud hadde masseforflytningsentreprisen her.

30% økning i maskinsalget

De norske maskinleverandørene har god grunn til å smile.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

I løpet av de ni første månedene hadde medlemmene i MGF (Maskingrossisternes Forening) registrert salg av 2539 maskiner. Dette er 585 maskiner mer enn for samme periode ifjor.

Satt på spissen snakker vi om at det er solgt nesten like mange maskiner de tre første kvartalene i år som i hele 2011, et år som var langt bedre enn både 2010 og 2009. Det er derfor ikke vanskelig å skjønne at optimismen er tilbake blant de norske maskinleverandørene.

Ser man isolert på tredje kvartal er også det tilfredsstillende. 822 maskiner er 190 over samme periode ifjor, noe som tilsvarer en økning på drøyt 30%.

Om en dykker ned i kvartalstallene, ser en at volummaskinene selges i langt høyere antall enn i 3. kvartal enn ifjor. Det er for eksempel solgt 87 flere gravemaskiner på belter, 60 flere hjullastere og 28 flere minigravere på belter. Også teleskoptruckene har fått et stort oppsving. En økning på 17 maskiner er faktisk langt flere enn det som ble solgt i 3. kvartal ifjor.

Boreaggregatet sørger for boltesikring i fjellveggen ved Skogstunnelen som ble sprengt sist påske.
Powered by Labrador CMS